Eski formumu nasıl yakalarım?

Yer
Hawaii
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Radeon Rx 570
AMD Ryzen 5 2600
CORSAIR 8X2 16 GB Vengeance
Samsung 860 Evo 500GB
Meslek
Back End Developer
Merhaba. Yaklaşık 8 ay önce sporu şartlar gereği bırakmam gerekti. 3 yıllık emeklerim gitti 1.90 boy 80 kiloya sahiptim ve 15 kilo zayıfladım. Bıraktığım süreçte hacim kaybettim ve spora geri döneceğim önümüzdeki günlerde. Eski formumu yakalamam zor olur mu? Birkaç ayda eski kiloma dönebilir miyim?
Ayrıca spor yaparken günde 30 dakika bisiklet sürerdim şimdi de sürsem zayıflama gibi bir şey söz konusu olur mu?

Kas hafızandan dolayı eski halini yakalaman daha kolay olacaktır. Eskisi gibi düzenli beslen, sporunu yap eski haline dönersin bir süre sonra.

Bisiklete gerek yok, sadece ısınma amaçlı yapılabilir. Olur mu? Sorusundan ziyade başlamalısın, bahaneler üretmek yerine başla ve devam et. Bugün olmaz yarın olur çok takılma.

Şu an geri döndüm ve eskisi gibi itiş çekiş bacak yapıyorum bacağı tek bölge olarak yapmam doğru mu acaba?

Nasıl tek bölge, sadece bacak mı çalışıyorsun? Yoksa bacakta sadece squat mı yapıyorsun? Tam anlayamadım.
Yok hocam öyle değil bacak gününde sadece bacak çalışıyorum yani şöyle
Day1: Göğüs, Omuz , Arka kol
Day2: Sırt, ön kol
Day3: Sadece Bacak
Bu şekilde bacak tek başına yapsam verimli olur mu

Yok hocam öyle değil bacak gününde sadece bacak çalışıyorum yani şöyle
Day2: Sırt, ön kol
Day3: Sadece Bacak
Bu şekilde bacak tek başına yapsam verimli olur mu
Ben fullbody öneriyorum size 3 ay en azından eski formunuza dönersiniz. Daha sonra ileri seviye 4 gün split program. Şuan bir günü bacağa ayırmanızın sebebini anlayamadım, futbolcu felansanız tabiki olabilir. 3 gününüz varsa en güzel yöntem fullbody yöntemidir. Bende başlardan çok önyargı ile yaklaşıyordum. Şöylede yapabilirsiniz;
Day2: Sırt, ön kol, Bacak
Day3: Göğüs, Omuz , Arka kol
Day4: Sırt, ön kol, Bacak

Yani aynı kası haftada iki kez çalıştırmanız en ideali olur.

Ben fullbody öneriyorum size 3 ay en azından eski formunuza dönersiniz. Daha sonra ileri seviye 4 gün split program. Şu an bir günü bacağa ayırmanızın sebebini anlayamadım, futbolcu falansanız tabii ki olabilir. 3 gününüz varsa en güzel yöntem fullbody yöntemidir? Bende başlardan çok ön yargı ile yaklaşıyordum. Şöylede yapabilirsiniz;
Day1: Göğüs, omuz, arka kol.
Day2: Sırt, ön kol, bacak.
Day3: Göğüs, omuz, arka kol.
Day4: Sırt, ön kol, bacak.

Yani aynı kası haftada iki kez çalıştırmanız en ideali olur.

Hocam fullbody yapınca verim almıyorum yani yeni başlamışlar için daha ideal geliypr adaptasyon amaçlı, bacağı tek başına yapma sebebimde bacak zaten ağır bir bölge rahat rahat yapmak daha mantıklı geliyor bu arada 6 gün gidip 1 gün dinleniyorum teknik olarak her kas haftada 2 defa çalışıyor hocam push pull legs ile.

Hocam fullbody yapınca verim almıyorum yani yeni başlamışlar için daha ideal geliypr adaptasyon amaçlı, bacağı tek başına yapma sebebimde bacak zaten ağır bir bölge rahat rahat yapmak daha mantıklı geliyor bu arada 6 gün gidip 1 gün dinleniyorum teknik olarak her kas haftada 2 defa çalışıyor hocam push pull legs ile.
6 gün çok fazla hocam, yarışmaya hazırlananlar bile 5-6 gün gidiyorlar. Kasların güzel gelişmesi için dinlenmesi şart. Eski formunuza dönmek istemenizi normal karşılıyorum ancak sabretmeniz lazım. Fullbody karşı bendede önyargı vardı. Hemen splite geçiyordum spor geçmişim var deyip, meğer hata etmişim. İtiş-çekiş bacak buda verimli bir sistem ama 6 gün fazla bana göre. Bu sefer çabuk bıkkınlık gelebilir, gidemediğinde motivasyonunu kaybedebilirsin.
Bacak tek gün çalışılabilir tabiki ama dediğim gibi profesyoneller bu şekilde genelde, bunlarla normal spor yapanlar aynı tutulmamalı. Çok ağır giriyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı