Eski Görüntülere Düzgün Bir Şekilde Erişememe Saçmalığı

368203

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar. Bugün bir araştırma yaparken yaşadığım bir durumdan bahsetmek istiyorum. Belki bu konuda yetersiz bilgim sebebiyle de bu sıkıntıyı yaşamış olabilirim. Eğer sebebi buysa aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum.

16 Temmuz 1921 Maarif Kongresinin fotoğrafını hazırladığım bir içerik için aramaktaydım ve bulabildiğim tek adam akıllı fotoğraf bir internet sitesine filigranlı bir şekilde yüklenmişti. Anlamadığım şeylerden birisi şu. Birincisi 1921 yılına ait bir görüntünün orijinali neden internette yok. İkincisi tarihi bir görüntüye filigran yerleştirmek nedir ya? Biz neden eski dönemlere ait görüntülere yabancılardaki gibi rahat bir şekilde erişemiyoruz? Neden internette her tarafına filigran yerleştirilmiş editler dolu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle şeyleri devlet dairelerinde bulabilirsin, atıyorum MEB Arşiv Kütüphanesi gibi. İnternette olması için bunların dijitalleştirilmesi lazım belki 20 yıl sonra internetten ulaşılabilir halde olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı