Eski laptop için AV tavsiyesi

Emirizmir

Kilopat
Katılım
20 Aralık 2018
Mesajlar
6.043
Makaleler
1
Çözümler
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Babamın eski bir laptopu var. İçinde Avast yüklü ama cidden çok rezil bir AV. Babam ne yüklediğini bilmiyor, 3 yıl önce trojan yüklemiş, bu Avast 3 yıldır fark etmemiş. Şimdi tam tarama yaptım, onu da zaten 4 saatte bitiremedi, en sonunda kapattım. O zaman buldu. Win32.Trojan.Gen gibi bir şeydi sildim. Neyse, Kaspersky Free kurmayı planlıyorum, uygun mudur? Laptop 4 GB RAM'e sahip. Ekran kartı yok. İşlemcisine bakma gereği bile duymadım, malum 8 yıllık Casper notebook. İçinde Windows 7 32 Bit yüklü. Her ne kadar 4 GB RAM olsa da Windows 7'nin üzerini kaldıramaz. Fotoğraflarımı da taşınabilir diske yedekledim, ona da bulaşmıştır virüs. Neyse, Kaspersky Free kaldırır mı sizce? Şimdiden teşekkürler.
 
Ben de P6100, 4 GB RAM ve 640 GB HDD ile WİN 10 kullanıyorum. Kaspersky kullanmanız en iyi olacaktır.
Hemen hallediyorum. Avast cidden çok yavaş çalışıyor. Galiba kaldırılması bile saatler sürücek kafayı yemek üzereyim şuan. Her şeyden para koparmaya çalışıyor ve çok yavaş. Kaspersky ile hemen hemen aynı fiyat olması da garip doğrusu.
Galiba bu kadar yavaş kaldırarak kendini kaldırma işlemini iptal etmemi bekliyor. Bir işlemi 10 dakikada durdurdu bu ne hız(!).
 
Son düzenleme:
Malwarebyte bu işte iyi ama ücretsiz versiyonu var mı veya iş yapıyor mu (varsa) bilmiyorum.
Malwarebytes aktif koruma konusunda iyi değil. Bana Antivirus lazım Antimalware değil.:)
Neyse kurdum Kaspersky hesap açma işini babama bıraktım artık. Açsın hesabını başlasın kullanmaya.:)
Avast kadar paragöz bir AV görmedim bu arada. Bilgisayarda sorunlar varmış yavaş çalışıyormuş. Sorun gider diyorsun direkt ödeme planı...
Kullanmayın kullandırtmayın.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı