Eski Laptopa SSD takabilir miyim ?

Ahmet Cihan

Hectopat
Yer
Büyükçekmece
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Resim

Linkteki fotoğrafta gördüğünüz vista çıkışlı sony vaio laptopa sahibim. Daha önceden dizüstü bilgisayara ram takma rehberini izleyerek mevcut ram belleğin eşini alarak sistemimi 4 GB'a çıkarmıştım. Şimdi ise SSD almayı düşünüyorum. Fakat resimdeki o tek vidalı küçük kapak sadece ram yuvalarına erişmemi sağlıyor. HDD veya diğer bileşenler için çevredeki vidaları mı sökmem lazım ? Sizce bunu evde denemem de sakınca var mı ? Yoksa bir bilgisayarcıya götürüp mü değiştirtmeliyim ? Şimdiden teşekkürler.

Kendinde açabilirsin , ben dizüstü bilgisayarımı kendim açtım fakat açarken ekranın tutucu ayaklarını zorlama , ben biraz zorlamıştım plastik ayaklar kırılmıştı.Hassas olmakta fayda var.İnternette bilgisayar modelinizi daha önce içini açanlar olmuştur belki , o videoları izleyin sonra açın ve eğer kablo sökmek zorundaysanız not alın veya fotoğraf çekin ki unutmayın hangi kablo neredeydi diye.

Açıkcası kendim yapmaktan çekiniyorum. Size sorum sizce hazır laptopun arkasını açtırmışken fan temizliği vs. yaptırmalıyım ?

Haklıymışsınız. Bir Youtube da bir video buldum. Göründüğü kadar zor değilmiş. Teşekkür ederim.

Video

Açıkcası kendim yapmaktan çekiniyorum. Size sorum sizce hazır laptopun arkasını açtırmışken fan temizliği vs. yaptırmalıyım ?

Haklıymışsınız. Bir Youtube da bir video buldum. Göründüğü kadar zor değilmiş. Teşekkür ederim.

Video
İçini açmışken fan temizliğini de yap , süngerleşmiş bir toz tabakası oluşuyor laptopların içinde zamanla.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı