Eski model arabalara nasıl alışılır?

Bu kadar düşünüp telaş yapmazsanız bir şey olmaz. Bu şekilde düşündükçe hata yapma ihtimalinizi arttırıyorsunuz.
Dediğim gibi oldukça rahatım aslında ama bizimkinde hiç tecrübem yok ek olarak birde mesela yarım debriyajı ben devir göstergesinden yapmaya alıştım bizim araçta devir göstergeside yok hırıldıyor : d

Dediğim gibi oldukça rahatım aslında ama bizimkinde hiç tecrübem yok ek olarak bir de mesela yarım debriyajı ben devir göstergesinden yapmaya alıştım bizim araçta devir göstergeside yok hırıldıyor: D

Her arabanın debriyaj kavrama noktası farklıdır alışman gerekiyor sadece, bu da zamanla olur yapacak bir şey yok. Ama arabayı normal sürerken durup duruken volan fırlamaz boş yere endişelenme.

Her arabanın debriyaj kavrama noktası farklıdır alışman gerekiyor sadece, bu da zamanla olur yapacak bir şey yok. Ama arabayı normal sürerken durup duruken volan fırlamaz boş yere endişelenme.
Direksiyon sınavını hafta sonu geçersem , zamanla halledeceğim inşallah teşekkür ederim.

2006 model araç o kadar da eski değil. TOFAŞ değil bu. Enjeksiyonludur, ABS vardır, hidrolik direksiyon vardır. Belki EPS yoktur. Debiyaj neredeyse her araçta farklı olur zaten. Dizel ise torku daha fazla olacağı için kalkışı daha rahat yaparsınız. Araç daha uzun/yüksek falan olabilir. Aklıma dert edilecek bir şey gelmiyor.
1720788307885_carstudio-10.jpeg

Hocam araç Renault Clio 2 sanırım, bende de 2007 makyajlısı var. Gayet kullanışı güzel arabadır. Bir tek şanzımanı serttir ona zor alışırsınız, onun için de dediğim gibi pratik yapmak önemli.

Gerilmen sadece soruna yok açar. Aracı kullandığın esnada araca zarar gelecek olsa bile, kaza yapacak olsan bile gerilme çünkü aracın kontrolü sende. Ben ilk kullandığım zamanlarda babam bile yanımda öne otururken tırsıyordu çünkü çok dar alanlarda hızlı girip diğer arabaların yanından çok yakın geçiyordum. Eğer gerilseydim şimdiye çok kaza yapmıştım.

Tekleme dediğiniz nedir? İnternette değişik şekillerde tarif etmişler. Vuruntu mu?
Motorun fazla sarsıntılı çalışması

2006 model araçlarda frenler balata, direksiyon hidrolik, ABS cart curt her şey var. Gerilmene sebep olan değişim ne tam olarak onu merak ettim.
Sürüşte sorun olacağını sanmıyorum tek sorunum aracı debriyajla kaldıramamam ve geriye götürememem , i20 de debriyajdan ayağını çekince kavrama noktasında direkt kalkıyor mesela.

Son düzenleme:
Motorun fazla sarsıntılı çalışması
Siz LPG'li demenize rağmen ben belki dizeldir demişim. Siz de devir göstergesini göremediğim, ön ısıtma ışığı için bölme olanbir kadran paylaşmışsınız. Sanıyorum ki benzinli. Belki biraz vuruntu yapıyordur.
Bakımı çok güzel yapılmamış eski bir araçtan beklenecek bir hareket. Torku biraz azalır, gücü de düşer. Onun dışında kullanımı etkileyecek bir şey aklıma gelmiyor.
Sadece debriyajla kalkmıyorsa gaz verin. Kavrama noktasında daha fazla bekleyin.

Sabah akşam çeşit çeşit araç kullanan birisi değilim ama deneyimlediğim kadarıyla benzinli araçlarda debriyajla kalkmak mümkün olsa da dizellerde çok daha rahat ve yeni öğrenen birine anca dizel ise tavsiye edilecek bir şey. Zaten debriyaj balata sağlığı için kendinizi kasmadan olabildiğince az kullanmalısınız. Her türlü gaz vermeniz daha iyi demekte bir sakınca görmüyorum.

Geriye götürememe kısmını anlamadım.

Sürüşte sorun olacağını sanmıyorum tek sorunum aracı debriyajla kaldıramamam ve geriye götürememem
i20 dizel demek ki. Dizel araçlarda var gaza basmadan kaldırma özelliği. Benzinli araçlarda da kaldırırsın gaza basmadan ama ayağın araca alışması lazım baya ve ne yaparsan yap dizel gibi rölantide gitmiyor. Motor tipinden kaynaklı bir fark bu.

Ayağını kaldırırken hafif gaza dokunacaksın, yanma odasında hafif basınç oluşması yeterli. Dizeli yokuşta kaldırırken de gaza basman lazım, aynı şeyi yapacaksın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı