Eski Modemimi Nasıl Access Point Yaparım?

olur mu

  • olmaz

    Oy: 0 0,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    4

berkay sarı

Hectopat
Katılım
8 Eylül 2014
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar benim internetim Uydunet. Evde sadece salonda kullanılabiliyor. Uzatma kablosu yerine ap yapmak istiyorum. Elimde de eskiden kulladığım TTnet'in bir modemi bir deneyim dedim de modemin kutusunun içinde kurulum otomatik yazısını görünce durdum. Para filan gelir mi diye.

Şimdi benim Airties ADSL2 4 routerim var bunun nasıl ap yapabilirim yardım? Bir de iki modemde şu anki kulladığım modem Uydunet'in verdiği eski modemde TTnet'in verdiği ben nasıl yaparım teşkkürler?

Bir de para cezası gelir mi Uydunet'e sormuştum, yeni modem almayıp eski modem kullanabilir miyim diye. Olmaz dediler satmak için mi dediler yoksa teknolojiler farklı mı?
 
Bende son iki aydır bu konuyla ilgili deneme yanılmalarla ilgili bir iki şey öğrendim. Uydunetin abonelere sözleşme ile verdiği tepsi gibi olan CWB-700 model modem yerine bir dönem verilip şu an ikinci el olarak bulabileceğiniz Motorola SVG1501 (uydunetin dağıtmış olduğu) modemlerden birini aldım. Kullanabilmek için aldığım modemin MAC adresini tanımlattım ve modemi kablolu modem haline getirdim. Sanada tavsiye ederim.

Öncelikle bir LAN kablosuna ihtiyacın var. Airties destek bölümünden modemin modeline göre nasıl router ya da bridge olarak kullanabileceğin yazıyor. Bugün aynısını ben yaptimda ondan :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı