Şimdi olay şu şekilde işliyor. Atıyorum sizin Ryzen 1600 ve RX 580'iniz var. Siz 1080p monitörde oyun oynuyorsunuz, bu şekilde sistem çok iyi çalışıyor ancak 2K'ya geçtiğinizde daha az FPS alıyorsunuz oyunlarda. Bu gayet normal bir senaryo. Eğer Ryzen 1600 ve RTX 2080Ti'lı bir sisteminiz olsaydı ve bunu 1080p'de kullanmaya çalışsaydınız, bu sefer de ekran kartı kendini tam güçte kullanamaycaktı (buna darboğaz deniyor) çünkü işlemci bu ekran kartını bu çözünürlükte besleyecek güçte değil. Çünkü çözünürlük düştükçe işlemciye binen yük artıyor, aynı şekilde çözünürlük yükseldikçe de ekran kartına binen yük artıyor. Şimdi ben burada hep 1080p üzerinden örnek verdim, siz 720p diyorsunuz. Bu da demek oluyor ki darboğaz yaşama oranınız çok fazla. Ancak yine de ekran kartınızı öğrenmemiz gerek. Ek olarak işlemcinizin performansının düşmesi gibi bir durum söz konusu değil. Burada sadece eğer güçlü bir ekran kartına sahipseniz, ekran kartınızın sağlayabileceği gücün tamamını kullanamayabilirsiniz.