Eski monitör kullanımı bilgisayar performansını etkiler mi?

Musa Özkoç

Centipat
Daha fazla  
2.5 ay önce bilgisayar topladım ama bütçem el vermediği için iyi bir monitör alamadım. Ben de elimde bulunan kare bir monitör ( HP L1740 60-75 Hz.) kullanıyorum Valorant oynarken zaten tam ekran olmuyor ve sanki oyunda lag giriyor gibi oluyor FPS'i 100'e sabitledim. Bilgisayar parçalarında mı sorun vardır yoksa monitör eski olduğu için mi böyledir?
PC özellikleri:
-MSI H510M Pro anakart.
-Intel i5 10th 10400F işlemci.
-EVGA RTX 2060 ekran kartı
- G.Skill 16 GB (8x2) RAM.
-Kioxia 500 GB M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
2.5 ay önce bilgisayar topladım ama bütçem el vermediği için iyi bir monitör alamadım. Ben de elimde bulunan kare bir monitör ( HP L1740 60-75 Hz.) Kullanıyorum Valorant oynarken zaten tam ekran olmuyor ve sanki oyunda lag giriyor gibi oluyor FPS'i 100'e sabitledim. Bilgisayar parçalarında mı sorun vardır yoksa monitör eski olduğu için mi böyledir?
PC özellikleri:
-MSI H510M Pro anakart.
-Kioxia 500 GB M.2 SSD

Hocam sorun ikisinde de olabilir.

2.5 ay önce bilgisayar topladım ama bütçem el vermediği için iyi bir monitör alamadım. Ben de elimde bulunan kare bir monitör ( HP L1740 60-75 Hz.) Kullanıyorum Valorant oynarken zaten tam ekran olmuyor ve sanki oyunda lag giriyor gibi oluyor FPS'i 100'e sabitledim. Bilgisayar parçalarında mı sorun vardır yoksa monitör eski olduğu için mi böyledir?
PC özellikleri:
-MSI H510M Pro anakart.
-Kioxia 500 GB M.2 SSD

Hocam monitörünüz 75Hz olduğu için 75FPS üstü alamazsınız zaten hissedemezsiniz sorun monitörde.

Hocam sorun ikisinde de olabilir.

Parçalarda sıkıntı olmayacağını sanıyorum sorun parçalarda olsaydı oyun 5 10 FPS alırdı.

PC özellikleri:
-MSI H510M Pro anakart.
-Kioxia 500 GB M.2 SSD

Sorun monitörde.

Parçalarda sıkıntı olmayacağını sanıyorum sorun parçalarda olsaydı oyun 5 10 FPS alırdı.

Sorun monitörde.

Hocam ne alakası var. Eski monitörler bile 5-10 FPS değil eğer 5-10 FPS alsaydı zaten direk sistemdeydi problem. Ancak belki monitör sağlam olabilir PC de de sıkıntı olabilir. Sabit 100 alır ama drop girer. Veya ikisi de arızalıdır ama belli olmaz.

Monitör performansa direkt değil dolaylı yoldan etki eder. Mesela monitörünüz FHD değilse darboğaz yaptıracak ve performansı düşürecektir. Fakat onun dışında performansı baltamaması gerekir. Ayarlarınızda bir problem olabilir.

Hocam ne alakası var. Eski monitörler bile 5-10 FPS değil eğer 5-10 FPS alsaydı zaten direk sistemdeydi problem. Ancak belki monitör sağlam olabilir PC de de sıkıntı olabilir. Sabit 100 alır ama drop girer. Veya ikisi de arızalıdır ama belli olmaz.

Hiçbir şey anlamıyorsunuz hocam RTX 2060 stop girecek bir kart değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı