Eski monitör kullanımı bilgisayar performansını etkiler mi?

Dostlar sorun büyük ihitmal monitörden kaynaklı anladığım kadarıyla ve zaten sadece Valorant'ta oluyordu bu sorun ama şu etgeni yazmayı unutmuşum bende ping sorunuda vardı internetim kötüydü şu an tüknete geçmiş durumdayım sabit 6-7ms alıyorum sorun olmuyor lagdan kastım aniden ping çıkınca oyun saçmalaya başlar ya gözünüzde canlanmıştır onun gibi dediğim gibi şu an bir problem yok veya sadece oyunun optimizasyon sorunları ile akalıda olabilir.
Saygılar...

2.5 ay önce bilgisayar topladım ama bütçem el vermediği için iyi bir monitör alamadım. Ben de elimde bulunan kare bir monitör ( HP L1740 60-75 Hz.) kullanıyorum Valorant oynarken zaten tam ekran olmuyor ve sanki oyunda lag giriyor gibi oluyor FPS'i 100'e sabitledim. Bilgisayar parçalarında mı sorun vardır yoksa monitör eski olduğu için mi böyledir?
PC özellikleri:
-MSI H510M Pro anakart.
-Intel i5 10th 10400F işlemci.
-EVGA RTX 2060 ekran kartı
- G.Skill 16 GB (8x2) RAM.
-Kioxia 500 GB M.2 SSD
Monitörü kullanırken dönüştürücü mü kullanıyorsunuz. Eğer kullanıyorsanız ondan da olabilir.

Monitörü kullanırken dönüştürücü mü kullanıyorsunuz. Eğer kullanıyorsanız ondan da olabilir.

Hayır direkt DisplayPort kullanıyorum.

Aradan yıllar geçti ve hala aynı sistemi kullanıyorum :))) Monitörümü değiştirdim 6 ay önce falan 165hz bir monitöre geçtim ve cidden hz farkından oyunlarda lag oluyormuş.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı