Eski nesil Athlon II işlemciye overclock nasıl yapılır?

İlk önce bazı anakartlarda OC yazılımsal olarak geldi normalde yapıyorsun ama sistemde gene 2.90 olarak görebilir. Yani bunu bir faydası yok diyebiliriz. Bazen yaptığın seçenek yetersiz olarak geliyor ya da tam anlamıyla 2.90 olan hızı %2'lik bir artış yapınca 2.91 gibi bile olmayabilir. O yüzden de sistemde görünüşte bir artış olmayabilir. Gece karanlıkta yazınca biraz yavaş oluyor kusura bakmayın bir de arkadaşın dediği programı denediniz mi? Bir de OC için en sağlıklısı BIOS üzeriinden olandır.
PSU ve anakartınızın modelini yazar mısınız?

Anladım. Arkadaşın dediği yazılımı kuramadım ACPI Driver installed failed. PC Probe II does not Support this model hatasını verdi.

Yazılımsal dediğim olay B320 olan anakarlar için geöerli.

Afedersiniz A320 olacaktı.

asus m5a78l m lx3

Konu dışı olacak ama bashettiğin A320 model anakartın OC olan modelini almayı düşünüyorum.

Dostum malum sahur vakti ekmek almam lazım sen gene yaz ben elimden geldiğince yardımcı olurum. Normalde benim dediğim yerde çarpan katsayıları olması lazımdı ama yüzdelik dilimi ilk defa gördüm sonra bunu bir araştıralım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…