Eski nesil modem internette kopma sorunu yapar mı?

RyseTheCrazy

Kilopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel CORE i7 7700 3.60 GHz / MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G GDDR5 192 Bit / (8x2) 16 GB HI-LEVEL DDR4 2133 MHz / 1 TB WD BLUE SATA / Cooler Master K350 600W / ASUS H110M-D 2133 MHz DDR4 1151 ATX
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba ben Türk Telekom'un vermiş olduğu TP-Link'in TD-W9970V3 modelini kullanıyorum fakat özellikle son birkaç haftadır bazı günler sık sık bazı günler de nadiren de olsa internette kopma sorunları yaşıyorum. Arkadaşlarımla Online oyunlar oynadığım için de internet bağlantısının olabildiğince stabil kalması gerektiği için artık bu sorun hakkında önlem alma gerekliliği hissettim.

Modem bu. Tarife olarak da Türk Telekom'un VDSL bağlantılı 50 Mbps internet tarifesini kullanıyorum. Modem'i Ethernet kablosuyla birlikte ev telefonuna bağlamadan DSL kablosu üzerinden direkt modemin kendisine bağlıyorum. Özellikle son oynadığımız Counter-Strike maçında ortalama 30 saniyede bir internetim kesildi ve adeta sinirden çılgına döndüm. Saat de geç olduğu için tabii pek de bir müdahalede bulunamadım. Modemin üzerinde sağında solunda vb. herhangi bir cisim yok ve internetimi Ethernet kablosuyla beraber kullanıyorum. Birkaç kez on/off ve reset attım ancak sorun çözülmedi ve modem biraz ısınıyor gibi geldi.

Şimdi arkadaşlar sorum şu: Bu modem eskidi mi? Sizce modemi yeni nesil bir modem ile değiştirsem bağlantı kopma sorunlarını çözebilir miyim? Altyapında sorun vardır diyebilirsiniz evet ama apartman altyapımı şu anda değiştiremeyeceğim için şimdilik olabildiğince modem ile sorunu kurtarmaya çalışıyorum ki işe yarar mı ondan bile emin değilim fakat modemim eski nesil bir modem olduğu için acaba modemi değiştirsem bu sorunumu çözer mi diye düşünüyorum.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa gerçekten çok sevinirim. Hız ve ping değerlerimde hiçbir sıkıntı yok. Speedtest'te 45 Mbps down/15 Mbps up alıyorum ve 7 ms de ping değerim var.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    250,6 KB · Görüntüleme: 16
İlk öncelikle ISS arayıp durumunu anlatabilirsin anlık kopmalar oluyor diye sorununu anlatabilirsin o tarafta sorun yoksa modemde bir sorun olabilir elektronik bir cihaz her türlü bozulma riski vardır her zaman. Zaten uzun yıllardır kullanıyorsan cihazı bu sorunların olma ihtimali var bütçeni bilemiyorum ama Keenetic marka modemlere bakabilirsin. Zamanında benim de başıma gelmişti uzun zamandır kullanıyordum ve modem değiştirdiğimde bu sorunlar geçmişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı