Çözüldü Eski oyunlara çözünürlük oluşturma nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oysal

Femtopat
Daha fazla  
Eski bazı oyunlarda, HD, 2K, 4K çözünürlük değerlerini ayarlardan yapamıyorsun, eski bir oyunu 4K nasıl oynarım? Bunun bir çözümü var mı, şimdiden teşekkürler.

Monitörüm 4K destekliyor ama oyun desteklemediği için soruyorum çünkü bazı oyunlarda ayar dosyasında, 4K ya alınca çözünürlükte 4K oluyordu, olmayan oyunlarda nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
DLSS ve FSR aynı şey sayılır kardeşim, ikisinin de yaptığı şey aynı. Ayrıca geçmişte kaldı diyecek bir şey yok, ben "kullanmazsan" dedim dikkat edersen. Bir dahaki sefere daha dikkatli oku.
Aynı değiller fakat yaptığı iş aynı biri donanım destekli + Yapay zeka ile çalışıyor diğeri sadece yazılımla işi çözmüş. Lakin arkadaşa lazım olan şey değil. Ben o yüzden DLSS ve FSR apayrı bir teknoloji dedim. Kaldı ki eski oyunlar da olmayan bir şey. :) Bu arkadaşa lazım olan teknoloji Ekran kartı Nvidia olduğu için DLDSR ve bilmeyenler için söyleyim AMD kanadında da VSR (Virtual Super Resolution) Ve bu teknolojileri istedikleri bütün oyunlarda kullanabilirler. Ama eğer oynadığınız oyunlar DLSS veya FSR'yi destekliyorsa DLDSR veya VSR'yi kullanmanızı tavsiye etmem. Direk olarak DLSS'i veya FSR'yi açın. Yani şöyle eski oyunlarda DLSS olmadığı için Nvidia kontrol panelinden DLDSR'i aktif edin. Veya AMD kanadında da eski oyunlarda FSR olmadığı için AMD Adrenaline'de VSR'yi aktif edin. Olay bu. Ve bu teknolojiler yaptığı işler hep aynı olsada aslında çok farklı teknolojilerdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı