Çözüldü Eski Pentium sistemi çalıştırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Yer
İstanbul-KKTC
Şimdiden özür dilerim, bugünlerde bu bilgisayar ile ilgili biraz fazla konu görebilirsiniz. 😁

Öncelikle sistemi dün açtım görenler görmüştür, işlemci soğutucusunu oturttum, bir de biraz kablolamayı düzelttim. Açmayı denemedim.

O bilgisayarı en son çalıştırdığımda içinde Windows 8.1 vardı, bir de en son açtığımın üzerinden yaklaşık 2 yıl oluyor. Çalışmadığı zamanda biraz upgrade edip ekran kartını HD 4350’den HD 6790’a çektim, öyle yaptıktan sonra hiç açmadım. Bir de işlemci değiştirdim.

Sistemde Pentium işlemci bulunuyor. (Yarın en geç 12.30’da kullanılabilir olması lazım!), Format atılmalı mı bilmiyorum ama atılırsa iyi olur, format atmayı bilmiyorum, şimdi kullandığım bilgisayardan Windows 10’u alıp eski bilgisayara yükleyebilir miyim? Yüklenebiliyorsa nasıl oluyor?

Bana yardım ederseniz çok mutlu olurum, şimdi Windows’u hazırlayıp içine yüklemeyi yarın erkenden yapacağım. Şimdiden teşekkür ederim. 😁

Çözüm
Hocam beni yarın idare etsin sonra zaman geniş, Linux deneyeceğim. Sadece yarın Windows 10 olarak çalışsın yeter. 😁
Tamam o zaman. İlk önce kendi bilgisayarınızda normal bir şekilde MBR şeklinde yazdırın çünkü eski bir bilgisayar UEFI desteği büyük ihtimalle yoktur fakat var ise USB'yi yeniden GPT şeklinde yazdırmanız gerekiyor. İsterseniz siz programları indirin ben size yapmanız gerekenleri anlatayım. @706143 bu arada iso dosyası hazır değil mi ?
SSD yoksa Windows 10 geçmeyin. Ben olsam Windows 7 kurardım. Güvenlik güncelleştirmeler falan almıyor ama olsun. Windows 10'dan iyidir. Bir antivirüs kurarsan güvenliği güçlendirmiş olursun. İstediğiniz kadar kızgın atabilirsiniz.
Windows 8.1'de olabilir.
8.1 daha iyi olur fakat ikisinden de iyi olarak Linux dağıtımları olur.

Yazdığım mesajları okursanız anlarsınız neden Windows 10 istediğimi, 1 günlüğüne kuracağım, sonrasında “Merhaba Linux😁.”
İyi düşünmüşsünüz Linux daha iyi olur. Ben 1. sayfayı okuyarak yola çıktım. Hayırlı olsun :D
8.1 daha iyi olur fakat ikisinden de iyi olarak Linux dağıtımları olur.
Bence de. Çok daha hafif ve stabil.

O zaman şöyle yapıyorum; USB’ye Rufus ile Windows 10 yazdırıyorum, bu arada onu nereden indireceğim?, sonra yüklemek istediğim bilgisayara takıyorum USB’yi açılıyor (inşaallah) sonra kuruyorum ve işimi halledip Linux’a geçiyorum. 😁 Eksik yer veya yanlış varsa lütfen düzletin, yarına yetiştirmem lazım. 😥

O zaman şöyle yapıyorum; USB’ye Rufus ile Windows 10 yazdırıyorum, bu arada onu nereden indireceğim?, sonra yüklemek istediğim bilgisayara takıyorum USB’yi açılıyor (inşaallah) sonra kuruyorum ve işimi halledip Linux’a geçiyorum. 😁 Eksik yer veya yanlış varsa lütfen düzletin, yarına yetiştirmem lazım. 😥
https://software-download.microsoft...1600710625&h=0e0ce5919bfe6a5c2c2cb69839b493e6 buradan tıkladığınız an indirmeye başlayacak, yapmanız gereken şey Rufus yazmayı bitirdikten sonra yeniden başlatıp Bios'a girip ilk sıraya USB'nizi almak.

https://software-download.microsoft...1600710625&h=0e0ce5919bfe6a5c2c2cb69839b493e6 buradan tıkladığınız an indirmeye başlayacak, yapmanız gereken şey Rufus yazmayı bitirdikten sonra yeniden başlatıp Bios'a girip ilk sıraya USB'nizi almak.
Hocam Windows’u yeni PC’me indireceğim Rufus ile USB’ye yazdıracağım, sonra USB’yi eski bilgisayar takıp açacağım, BIOS’a girip ISB’yi en başa alacağım, Windows kurup başlatacağım, pek stabil olmayacak farkındayım ama idare etsin 1 gün yeter. 😁

Hocam Windows’u yeni PC’me indireceğim Rufus ile USB’ye yazdıracağım, sonra USB’yi eski bilgisayar takıp açacağım, BIOS’a girip ISB’yi en başa alacağım, Windows kurup başlatacağım, pek stabil olmayacak farkındayım ama idare etsin 1 gün yeter. 😁
USB sürekli takılı dursun, bir sorun olmaz. Takıldığınız bir yer olursa yazarsınız.

BIOS’un hangi kısmından en üst sıraya alacağım bu arada? Kusura bakmayın bu konularda hiç bilgim yok. 😅
BIOS : Önyükleme (Boot) Önceliğini Değiştirmek (Bilgisayarı DVD veya  USB'den Başlatma) enpedi-Anasayfa

Eski tip Bios'lar hakkında bir fikrim yok fakat muhtemelen ''Boot'' kısmındadır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı