Eski Pentuim 4 Bilgisayarımın Nasıl Performansını Arttırabilirim ?

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim . İlk olarak şunu söylemek isterim . Herhangi bir donanım eklemesi yapmak istemiyorum . Bilgisayarım tam olarak 7-8 senelik bir bilgisayar . Çok şaşırtıcı gelebilir ama herhangi ciddi sorun ile karşılaşmadım sadece bir kere ekran kartını yaktım o kadar . Dediğim gibi donanım yükseltmesi yapmak istemiyorum . Ssd işide aklıma yatıyor ama maddiyattan dolayı pek uygun gelmiyor . Ram konusuna da gelince ram arttırımı yapamam anakartım maxsimum 2 gb rami destekliyor . İlk zamanlar 1 gb vardı .

Donanım arttırması talebinde bulunan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim ama ne yazık ki gerçekleştiremiyorum .

Yazılımsal olarakta biliyorum ki çok büyük bir artış olacağını düşünmüyorum . Tabi illaki olacak ama deneyim görmekte yara var . Herkesin dediklerini tek tek uygulamak isterim .

Donanım temizleme konusunda ise işlemci macunu değişikliği yapmak istiyorum . Zaten kasamda yük altında yükses ses geliyor . Onu da gidermek için basınçlı hava veya vakumlu bir şekilde temizlik yapmak istiyorum . Acaba güç kaynağını açsam bir sorun olur mu diye de düşünüyorum ama ...

Hepinize tekrar tekrar çok teşekkür ederim . Bu arada bu sistemde oyun oynamak bana artık zor gibi geliyor ama en azından performanstan ödün vermesin yeter . İnternet üzerinden video izlerken donmalar yaşıyorum . Sayfa geçişlerinde de aynı durum vuku buluyor .

Hayırlı günler diliyorum ...:)

Senin yapacağın en masrafsız işlem. Flash belleğin varsa readyboost yap. Nasıl yapıldığı Microsoft un sitesinde var. Açıklamak gerekirse diyelim 4GB flash belleğin mevcut Windows un readyboost özelliği ile pcnin 2GB rami varsa 6GB oluyor. Ama tabi sistem özelliklerinden gözükmüyor. Gerçekten işe yarıyor. Okuldaki bilgisayarlara uygulamıştım.

Görüntü senin için çok öenmli değilse windows 7 de performans modu gibi birşey vardı(win 8.1 de var mı bilmiyorum)
grafikler windows 98 gibi oluyordu ama sistem hızlanıyordu.

Performans modu'nu nereden ayarlıyorduk win 7'de unuttum da.

Senin yapacağın en masrafsız işlem. Flash belleğin varsa readyboost yap. Nasıl yapıldığı Microsoft un sitesinde var. Açıklamak gerekirse diyelim 4GB flash belleğin mevcut Windows un readyboost özelliği ile pcnin 2GB rami varsa 6GB oluyor. Ama tabi sistem özelliklerinden gözükmüyor. Gerçekten işe yarıyor. Okuldaki bilgisayarlara uygulamıştım.

Eğer 16 GB USB bellek varsa, bir de bilgisayarda 2GB ram varsa 18GB ram mı oluyor? o_O Bence çok saçma hem oyunlara katkısı olacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı