Eski Ryzen İşlemciler ve RTX 3000 için Smart Access Memory Desteği Geliyor

Aga güncelledim biosu sıkıntısız yüklendi ama biostan özelliği açtıktan sonra ekrana görüntü gelmiyor.

Bios pilini çıkardım düzeldi. Niye bende böyle oldu ya. Açmıcam bu lanet özelliği.

B450 Tomahawk MAX için bu özellik son BIOS sürümü ile geldi, açabiliyorum. Fakat RTX 3000 ekran kartım yok. :)
S.A.M geldi bi' Fast Boot getiremediler :)

Fast Boot özelliğini şahsen sevmiyorum, çok hızlı açılıyor bilgisayar BIOS'a giremiyordum o özellik yüzünden eski MSI Z170 anakartımda.
En azından kullanmak isteyenler için ekleyebilirlerdi. Bu arada şu an bilgisayarınız kaç saniyede açılıyor?

Intel'in eski işlemcilerinde "4. Gen." itibaren bulunuyormuş bu teknoloji. Acaba eski nesil işlemcilerine de BIOS güncellemesi ile bu teknolojiden yararlanmamıza olanak sağlar mı Intel? Umarım getirirler.
Hocam zaten Intel 4. Nesilden beri bu teknolojiyi kullanıyor. Olay Nvidia RTX 3000 serisi ekran kartlarına bu özelliğin gelmesi. Yani eskiden sadece işlemcilerde vardı (İntel'de var AMD'de yok) ve ekran kartlarında yoktu. Şimdi hem işlemci olarak var hem de ekran kartı (AMD ve Nvidia her ikisinde de)var. Bu sayede uyumlu ve aktif bir şekilde kullanılabilir oldu. Yoksa eskiden sadece Intel işlemcilerde bulunan ve ekran kartlarında bulunmayan bir teknolojiydi. Yani RTX 3000 serisi ekran kartı olan biri 4. Nesil Intel işlemci ile bu özelliği kullanabilir. AMD ise bu teknolojinin sadece yeni Ryzen 5000 serisi için geldiğini söylemişti. Ancak görünen o ki anakart üreticileri geriye dönük Ryzen 3000 serisi ile 2000 serisine de destek verecek. Bu sayede Intel gibi olmuş olacaklar.

En azından kullanmak isteyenler için ekleyebilirlerdi. Bu arada şu an bilgisayarınız kaç saniyede açılıyor?
boottime.png

Genel olarak 3-5 saniye için dert edilmemesi gerektiği görüşündeyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı