Eski SATA kablosu MSI B460M PRO'ya takılır mı?

Spade427

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Yeni bilgisayarıma SSD alacağım, onun yanına da eski bilgisayarımdan HDD takmak istiyorum. HDD kablosu anakarta göre eski. Bağlarsam sorun olur mu?

Anakartım: MSI B460M PRO.

2 galiba üstünde böyle yazıyor awm E321011 style 21149 serial ata 26awg.
Zaten kablonuz Sata III.

SATA III (revizyon 3.x) resmi olarak SATA 6Gb/s olarak bilinen arabirim, 6.0 Gb/s' ta çalışan üçüncü nesil SATA arabirimdir. Arabirim tarafından desteklenen bant genişliği hacmi 600MB/s' a kadar erişir. Bu arabirim SATA 3 Gb/s arabirim ile uyumludur.

Zaten HDD'den bahsediyoruz. SATA 1 olsa ne değişebilir ki :D.

HDD okuma hızı ortalama 50MB/s
SATA I'nın bile okuma hızı 1.5GB/s

Sorun olmaz, SATA geriye uyumlu bir teknoloji, SATA kablosunun eski olması bir problem yaratmaz. SATA II kablosuyla SATA III SSD'mi kullanmıştım, herhangi bir hız kaybı yaşamadım. Kablonun fiziksel bir sorunu yoksa sizin de sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Sorun olmaz, SATA geriye uyumlu bir teknoloji, SATA kablosunun eski olması bir problem yaratmaz. SATA II kablosuyla SATA III SSD'mi kullanmıştım, herhangi bir hız kaybı yaşamadım. Kablonun fiziksel bir sorunu yoksa sizin de sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı