Giriş çıkışları çektim zaten, plastik bir kıstırma mekanizması var, sizin için kablolarının fotoğrafını çekeyim daha mantıklı olurGiriş çıkışları çeker misiniz?
Kablonun bağlı olduğu bir görsel ekledimGiriş çıkışları çeker misiniz?
Muhtemelen kırmızı ve beyaza dönüştürmek için 5 tl'lik bir kablo da gerekecek.
Dvd okuyucusu elimde duruyor fakat çok hasar gördü parçalandı, bahsettiğiniz parça tam olarak nasıl bir şey acaba belki ona bir zarar gelmemiştir kullanabilmemin bir yolu vardır?Gördüğüm kadarıyla hoparlörleriniz pasif, yani bir amplifikatöre ihtiyaç duyuyorlar. Eski sinema sistemlerinde DVD oynatıcı içerisinde d-class amfileri olurdu. Normal DVD'lerden biraz daha büyük biraz daha ağır. O amplifikatörü bulabilirseniz amfinin arka giriş soketlerinde aux yazan 2 adet rca bağlantısı olan yere 3.5mm den stereo rca'ya dönüştürücü kablo ile kullanabilirsiniz. Ancak amfiyi bulamıyorsanız, subwoofer çıkışı olan eski vestel sinema sistemlerinin amfilerini kovalamanız lazım. Yeni modeller profesyonel bir sistem alacak kadar pahalı çünkü.
DVD okuyucunun içerisinde d-class yani çok küçük yer kaplayan ama yüksek güç üretebilen bir amfi devresi olur. DVD diye bahsettiğimiz cihazın arkasında mandallı terimaneller vardır. Burdan sırasıyla hoparlörlere giriş yapılır. Parçalandıysa şayet tamiri belki mümkün olabilir. Çevrenizde elektronikçi varsa işini iyi yapan, gösterebilirsiniz.Dvd okuyucusu elimde duruyor fakat çok hasar gördü parçalandı, bahsettiğiniz parça tam olarak nasıl bir şey acaba belki ona bir zarar gelmemiştir kullanabilmemin bir yolu vardır?
Peki sistem çalışır durumda ise bunu bilgisayara bağlayabilir miyim acaba? Sonuçta güç ve ses kaynağını dvd okuyucu olarak algılayacak anladığım kadarıyla. Uğraştığıma değer mi yani onu öğrenmeye çalışıyorum şu andaDVD okuyucunun içerisinde d-class yani çok küçük yer kaplayan ama yüksek güç üretebilen bir amfi devresi olur. DVD diye bahsettiğimiz cihazın arkasında mandallı terimaneller vardır. Burdan sırasıyla hoparlörlere giriş yapılır. Parçalandıysa şayet tamiri belki mümkün olabilir. Çevrenizde elektronikçi varsa işini iyi yapan, gösterebilirsiniz.
Terminolojik olarak konu karışıyor. DVD okuyucu dediğimiz şey aslında hem amfi hem görüntü sağlayıcı bundle bir alet. Siz cihazı çalışır durumdayse eğer aux ses bağlantısını yaparak sadece amfi olarak kullanacaksınız. Standart ses sistemleri kadar veya daha iyi performans alabilirsiniz. Yeni 2+1 50w'lık sistemler bile 600-700liradan başlıyor. Bence uğraşmaya değerPeki sistem çalışır durumda ise bunu bilgisayara bağlayabilir miyim acaba? Sonuçta güç ve ses kaynağını dvd okuyucu olarak algılayacak anladığım kadarıyla. Uğraştığıma değer mi yani onu öğrenmeye çalışıyorum şu anda
Şu arkadaşı biraz kurcalayayım geliyorum hocam, 1 saate son durumu bu mesajı düzenleyerek bildirmiş olacağımTerminolojik olarak konu karışıyor. DVD okuyucu dediğimiz şey aslında hem amfi hem görüntü sağlayıcı bundle bir alet. Siz cihazı çalışır durumdayse eğer aux ses bağlantısını yaparak sadece amfi olarak kullanacaksınız. Standart ses sistemleri kadar veya daha iyi performans alabilirsiniz. Yeni 2+1 50w'lık sistemler bile 600-700liradan başlıyor. Bence uğraşmaya değer
Edit: Amfinin aux girişinden bilgisayarınızdaki kulaklık çıkışını bağlayarak kullanabilirsiniz.
Bu arkadaşlardan hangisini aux kablosunu bağlamak için, hangisini hoparlör ve subwoofer'larımı bağlamak için kullanacağım acaba?Şu arkadaşı biraz kurcalayayım geliyorum hocam, 1 saate son durumu bu mesajı düzenleyerek bildirmiş olacağım
6'lı orta kısımdaki rca demetinin sağ tarafında 2çizgiyle LR olarak belirtilmiş aux girişleri. Buraya rca to 3.5mm jack kablosu alacaksınız. Bilgisayarınızın ses çıkışı butaya bağlanacak. En alt kısımda ise evrensel geçerliliği olmayan garip bir bağlantı türü seçmiş arçelikŞu arkadaşı biraz kurcalayayım geliyorum hocam, 1 saate son durumu bu mesajı düzenleyerek bildirmiş olacağım
Bu arkadaşlardan hangisini aux kablosunu bağlamak için, hangisini hoparlör ve subwoofer'larımı bağlamak için kullanacağım acaba?