Eski Windows'u yeni bilgisayarda kullanmak

YakupAslan

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
köle
Merhaba. DDR3 sistemimi satıp yeni sistem aldım. Halihazırda kullandığım SSD ve HDD'yi yeni bilgisayarda da kullanacağım. HDD'de sadece oyunlar var. SSD'de sistem kurulu, haliyle çok olmasa da sistem programları 1-2 tane Online oyun yüklü. Modlu Windows 10 kullanıyorum, kurulum vs. basit. Ama yüklediğim kişisel programlar fazla ve benim internetim rezalet. Bu konu hakkında ne yapabilirim "format atmadan"? Eski sistemden kalan artıkları, programları olabildiğince nasıl temizlerim?

Gerekli programları HDD ye at. Windows yüklü SSD yi kesinlikle formatla. Ses sürücülerinden tut anakart çipset sürücüsüne bir sürü sürücü yazılım vb yeni parçalara sıfırdan kurulması en sağlıklısı.

Gerekli programları HDD ye at. Windows yüklü SSD yi kesinlikle formatla. Ses sürücülerinden tut anakart çipset sürücüsüne bir sürü sürücü yazılım vb yeni parçalara sıfırdan kurulması en sağlıklısı.
Programlar yüklü ve güncellenmiş şekilde duruyor. Doğrudan geçirmek (Program Files'taki dosyayı kopyalamak) mantıklı mıdır? İndirme hiç yapmamam gerekiyor sistem güncellemesi dışında. İnternet download hızım 100 kbps.

Programlar yüklü ve güncellenmiş şekilde duruyor. Doğrudan geçirmek (Program Files'taki dosyayı kopyalamak) mantıklı mıdır? İndirme hiç yapmamam gerekiyor sistem güncellemesi dışında. İnternet download hızım 100 kbps.
100kbps ?? Böyle bir internet hızı hizmeti verildiğini sanmıyorum. İnternet sağlayıcınızla görüşün veya internetinizi değiştirin çünkü bu hız 20 yıl öncesine felan ait.

Eğer Windows 10 ise SSD ve HDD'yi takın. Sistem açılır. Başta yeni sürücüleri internetten yükler. O internet ile uzun sürse de bekleyeceksiniz artık.
Umarın eski sistem ve format UEFI'dir.

100kbps ?? Böyle bir internet hızı hizmeti verildiğini sanmıyorum. İnternet sağlayıcınızla görüşün veya internetinizi değiştirin çünkü bu hız 20 yıl öncesine felan ait.
download hızım 100 kbps
Yani saniye başına indirme hızım bu. 1 mbps normalde internet, kota dolduğu için. Normalde 4 mbps. Zaten pek bir şey ifade etmiyor.
Eğer Windows 10 ise SSD ve HDD'yi takın. Sistem açılır. Başta yeni sürücüleri internetten yükler. O internet ile uzun sürse de bekleyeceksiniz artık.
Umarın eski sistem ve format UEFI'dir.
Eski sisteme takıp kullanıyorum arada. Windows kurulu DVD var elimde. Geçiş yapmayı gözüm kesmiyor sorun bu. Gece 2-8 arası hız normale dönüyor (4mbps). Ama gece de uğraşmak istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı