Eskiye Olan Bağımlılık

Makaleler
1
Yer
C:/Program Files/Antalya
Daha fazla  
Meslek
Satış Yöneticisi
Arkadaşlar burası teknoloji forumu olduğu için, konu da ona göre. Teknoloji ile ilgili kısmı söyleyeceğim sadece.

Yaşım 27. Sanırım 12 yaşımdan beridir falan bilgisayar parçaları ile çok içli dışlıyım. Yaş 23'ten sonra falan zaten oyun oynamayı bıraktım desem yeridir. Hala bilgisayar parçaları ile çok içli dışlıyım, 15 senedir çok severim takip ederim. Bilgisayar toplanacaksa bir yerde hala ben giderim ilk.

Fakat bir şey farkettim ki, yeni olan donanımlar bana niye bilmiyorum güzel gelmiyor, gelemiyor. Ekonomiden dolayı ulaşamadığımızdan mıdır bilmiyorum. Hala Intel Quad Core gördüğümde, mesela AMD Bulldozer işlemci gördüğümde bana çok fantastik, çok uçuk kaçık geliyor. RTX 3090'ı görünce bir şey hissetmiyorum ama HD6970 görsem "Ne kart be" diyorum.

Bilgisayar toplayacağımda bile eski parçalara yöneliyorum, bütçe olmasına rağmen. Aynı durum oyunlar için de geçerli. Crysis, Metro 2033 gibi oyunları gördüğümde, benim bilgisayarım RTX 3090 ekran kartlı bir sistem olsa bile kasacakmış gibi geliyor. Hala sanki etkisinde gibiyim.

Bu bir tek bende mi var? Var mı böyle benim gibi eski parçaları çok seven, yeniye değişmeyen?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da eski pclerle ve parçalarla uğraşmak keyif veriyor. Eskiden bu işler daha teferruatlıydı uğraştıkça eğlenceli geliyordu şimdi herşey standartlaştı.

Ben eskiye olan bağımlılığı teknoloji dışında çok hissediyorum. Eski bir dizi oyuncusu görüyorum veya dizi görüyorum abartısız yarım saat aklımdan çıkmıyor ve üstelik bunun 10 dakikası boş boş eskiyi düşünüp hatırlayıp hüzünlü duygusal bir şekilde geçiyor.

Çocukluğumuz güzel geçmiş, sorumluluk duygumuz yoktu, bağlı olduğumuz düşündüğümüz birileri yoktu. Ben buna bağlıyorum bağımlılığımızı. Ha tabi birde eskiye bir daha asla dönemeyecek oluşumuzun gerçeği de üzüyor biraz.

Elimde bir figür var. Çocukluğumda izlediğim çizgi filmin figürü. Geçen talip çıktı alayım dedi ve bir şekilde evirip çevirdim satmadım. Satsam yerine yenisini alacağım aynı paraya ve 2 3 yemek param da kalacak halbuki ama işte o özlem o bağımlılık...

@JenLedger O bende de var 🙂 Sadece hobi için bit pazarından donanım bakardım neler düşürdüm bir bilsen. Adam anakartı yere koymuş millet üstüne basıp basıp geçiyor ulan dedim şuna bir bakayım. İşlemci kısmını elimle sildim bir baktım Q8400 yazıyor 😀 Abi dedim ne kadar bu ama anakart gitmiş ona göre fiyat ver. Adam 20TL dedi 🙂 100 liralk şeyi 20'ye aldım.

Sonra TX450W +80 PSU'yu 10TL ye aldım. 4GB RAM + 500W FSP PSU +G41 Anakartı 150TL ye aldım 🙂 Hobi olarak yapıyorum. Yapıyordum. 2021 itibari ile bıraktım. Kasaları dizip dizip satıyordum çalışmadığım zamanlarda ek iş gibi düşün. Eskiler hep hoşuma gider.

Artık zaten sadece eskileri kullanabileceğimiz ve alabileceğimiz için sorun yok doğru yoldasın :D

Core Quad Extreme işlemci ve Symbian bir Nokia isterdim. Bir de otomobilde 80'ler 90'ları severim, sürüş zevkinin tamamen mekanik ve hissiyatının en yüksek döne midir? Elimde LGA 775 bir sistem var ara sıra çıkartıp güncellemelerini yapıp geri kaldırıyorum. Ancak onun dışında yeni teknolojiler çok daha fazla ilgimi çekiyor da ne eskisi ne de yenisini elde edemez olduk.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı