Ben şahsen et yerken otların intikamını almak için yiyorum. Sonuçta et olacak canlılar ot yiyerek cinayet işlediği için bende onu yiyerek intikam alıyorum.
Hayır. Yiyerek daha çok hayvanın yetişmesini sağlıyorsun ve o hayvanlar daha çok bitkiyi yok ediyorlar. Bu durumda onların ot yiyerek cinayet işlemelerine ortak oluyorsun demektir.
Yani hayvan yiyerek daha çok bitkiyi yok ediyorsun.
Ayrıca intikam almak için yemiyorsun. Alıştığın, bağımlı olduğundan dolayı sevdiğini düşündüğün için yiyorsun.
Günümüzdeki sorun bu da değil. Sorun hayvanların MAL olarak kanunda gözükmesi ve onlara karşı bir suç işlendiğinde para cezasıyla geçiştirilmesi, insanların bu konularda farkında olmamaları, cahillikleri ve iki yüzlü olmaları. Vicdan yapıyormuş gibi hayvansevermiş gibi gözüküp hayvanların zarar görmelerini zerre umursamamaları.
Sonra da gelip bitkiler de canlı o zaman onları da yemeyin diyerek kendilerini dahi çürütecek aşırı mantıksız savunmaya geçmeleri. Biliyoruz ki o insanlar zerre bitkilerle empati kurmuyorlar. Ağzı, burnu, kulağı, eli, kolu, bacağı, gözü ve BEYNİ olan hayvanlarla "bile" empati kurmadıkları için.
Altında yatan sebep ise bana dokunmayın abi ben vicdansız değilim abi ama istediğim gibi hayvanlar dahil her şeyi yok etme hakkım var abi. Doğanın kanunu bu abi, güçlü zayıfı yer abi, her şeyi sömürmeye hakkım var abi. Bak kedi köpek seviyorum abi. Ben vicdanlıyım abi