Çözüldü /etc/apt/sources.list.d/ dosyasına erişim nasıl sağlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LinnOG

Picopat
Katılım
20 Temmuz 2020
Mesajlar
72
Çözümler
1
Fotoğrafta da görülen dosyalardan bazılarını silmem gerekiyor ama gereken yetkiye sahip değilim. Bunu nasıl yapabilirim?
 
Çözüm
sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/dosya_ismi komutuyla terminalden silebilirsiniz.
Düzenleme yapmak isterseniz de nano kullanabilirsiniz sudo nano /etc/apt/sources.list.d/dosya_ismi
Dizin ya da klasöre, sisteme değil.
Wine a bulaşan bir windows virüsü bile trojan olduğu takdirde istediği yazılım kaynağını oraya ekleyebilir kardeşim sistemde kocaman bir delik açılıyor resmen.
Wine a bulaşan bir windows virüsü bile trojan olduğu takdirde istediği yazılım kaynağını oraya ekleyebilir kardeşim sistemde kocaman bir delik açılıyor resmen.
Ayrıca sudo ile erişip değişiklik yapabileceğin bir sistem klasörünün ownerını kullanıcı yapmak nasıl bir fikirdir cidden çok ilginç.
 
Son düzenleme:
Sistemden yazıcıları falan silmek için kullanıyorum, paket yöneticisini sunucu bilgilerini değiştiriyorum, çift ekran kartlı notebooklar için öncelik değiştiriyorum. Kısaca özelleştirilmek için kullanılıyor.
 
Sudo yoruyormu hocam? Hayır niye linux kullanıyosunuz onu anlayamadım, ben linuxu daha öncelikli sebeplerim olsada güvenliğini önemsediğim için kullanıyorum yani siz bunu iki komutla yokediyorsunuz. Hani gerek olsa anlayacağım da, gerek yok.
 

1 Kullanımlık zaten. Oturum kapatınca eski haline dönüyor. İşimi hallediyorum bitiyor. Sonsuza kadar erişime açık olmuyor ki.
Silmek, taşımak ve düzenlemek için. Tek nano editör yardımcı olmuyor düzenlemeye.
 
Oturum kapanınca düzelmez kardeşim sonsuza kadar kalır öyle. Yani işin özü benden söylemesi riskli birşey yapmasan daha iyi edersin. En azından kendin yapıyosan bile başkasına tavsiye etmesen daha iyi olur yani.
 

Yok eski haline dönüyor. Yıllardır denediğim bir şey. Kali gibi sudo değil de su yetkisi ile kullanırsan sonsuza kadar öyle kalır. Kali de direk yöneticisin zaten.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…