Eternal Fire elendi

  • Konuyu başlatan Hiroo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 673
CS2 oynuyorum bir süredir bu e-sporcuları çok tanımıyorum. YouTube'da en çok videosunu izlediğim kişi Unlost. Bir videosunda e-spordan falan bahsediyordu sanırım. Unlost ve arkadaşlarının da böyle e-spor takımı var mı?
 
Takımda 3 oyuncu var zaten.
Maj3r.
Xantares.
Calyx.
Diğerleri çok da iyi oynamıyor maalesef.
AleksiB 2 haritada da yoktu. Karşı takımda eksik oynadı ona bakarsan. Inferno da tek adama çok düştüler. Mirage de zaten gerekli yorumu yaptım. 4 kişi oynadı rakip. Sonuç kayıp.
 
Senede genelde 2 tane major dediğimiz en büyük turnuva olur. Yani şampiyonlar ligi gibi düşün. Birisi baharda diğeri sonbaharda. Bu turnuvada son aşamaya 16 takım kalır. 8 tanesi Legends stageden 8 tanesi Challenger'dan gelir. Legends stage de olan takımlar ön eleme oynamaz ve direk son 16'ya kalır. HLTV de top 8 takım direk davet alır ve Legends olarak değerlendirilir. Diğer alt 8'li son 16'ya kalmak için elemeler oynar. Open qualifier gibi süreçlerden geçerler. Her turnuva HLTV sıralamanı etkiler. Diğer majore kadar başka turnuvalar tabii ki olur mesela en yakını esl Pro League. Dreamhack, blast gibi turnuvalar da HLTV sıralamanı etkiler. Etkinliğin büyüklüğüne göre sıralamaya olan etki seviyesi değişir tabii ki. Bu major bittiğinde top 10 veya 8 oluruz diye düşünüyorum. Pgl majorden sonra Nisan'ın son haftası esl Pro ligi başlıyor orada da fena işler yapmazsak ve diğer majore kadar ilk 8'deki yerimizi korursak sonbahardaki majore Legends stageden kalıp direk son 16 ya kalabiliriz.

Aslında maj3r ve takımdakilerin sürekli tier1 olmak istiyoruzdan kastı da bu. Bu tarz etkinliklerde hep belli bir seviyenin üstünde oynayarak HLTV sıralamasında üstlerde bulunarak sürekli davet alıp ön eleme, eleme gibi süreçlerde uğraşmamak. Çünkü tier 2 dediğimiz takımlar çok dengesiz olabiliyor ve kazalar yaşanıyor ayrıca gerçekten yorucu bir süreç. Belirli bir seviyenin üstünde kalıp sürekli üstlere oynamak. Takımın asıl amacı buydu ve başardı diyebiliriz. Tabii ki önümüzdeki etkinlikleri de görmek lazım.

Anladım hocam anlattığın için çok teşekkür ederim peki bu katowice neyin nesi oluyor tam olarak?
 
Anladım hocam anlattığın için çok teşekkür ederim peki bu katowice neyin nesi oluyor tam olarak?

IEM Katowice'den bahsediyorsun galiba. Katowice şehrin adı turnuvanın adı Intel Extreme Masters, O da ESL Pro ligi gibi üst seviye bir turnuva ama Major değil. S-Tier dediğimiz turnuvalar ESL Pro League, IEM (Intel Extreme Masters), BLAST ve Major. Bu gibi turnuvalar en üst seviye turnuvalar bunun altında ESL Challenger, Dreamhack, RMR (yani majore gitmek için hak kazanılan yer) dediğimiz A seviye turnuvalar var. Ama içlerinde en önemlisi Major'ler. Bu saydığım S-Tier'lerin major versiyonları her sene oluyor. Mesela geçen sene PGL Major değil Blast Major yapıldı. Ondan önceki sene Blast major ve IEM Major yapıldı. Yani içinde "major" kelimesinin geçmesi en önemlisi. Bu sene biraz farklı olarak ikinci major "Perfect World Shangai Major" yapılacak o da sene sonunda. Yine aynı şekilde RMR'lardan bölgelerden takımlar gelecek bazıları da daha önce dediğim gibi davet alacak.

Turnuvalar dönemlerde isim değiştirebiliyor ama seviye olarak en üst "major" düşünebilirsin. Önemli olan turnuva sponsoru. Mesela Spaces Soldiers'ın zamanında son 16'ya kaldığı major FACEIT majordu. O zamanlar FACEIT major sponsorluğu bazen yapıyordu. Starladder gibi orta seviye turnuvalara da sponsor olmuşluğu var. Yanlış bilmiyorsam artık Starladder pek olmuyor.
 
Son düzenleme:
IEM Katowice'den bahsediyorsun galiba. Katowice şehrin adı turnuvanın adı Intel Extreme masters, o da esl Pro ligi gibi üst seviye bir turnuva ama major değil. S-tier dediğimiz turnuvalar esl Pro League, IEM (Intel Extreme masters), blast ve major. Bu gibi turnuvalar en üst seviye turnuvalar bunun altında esl Challenger, dreamhack, RMR (yani majore gitmek için hak kazanılan yer) dediğimiz a seviye turnuvalar var. Ama içlerinde en önemlisi Major'ler. Bu saydığım s-tier'lerin major versiyonları her sene oluyor. Mesela geçen sene pgl major değil blast major yapıldı. Ondan önceki sene blast major ve IEM major yapıldı. Yani içinde "major" kelimesinin geçmesi en önemlisi. Bu sene biraz farklı olarak ikinci major "perfect world shangai major" yapılacak o da sene sonunda. Yine aynı şekilde RMR'lardan bölgelerden takımlar gelecek bazıları da daha önce dediğim gibi davet alacak.

Turnuvalar dönemlerde isim değiştirebiliyor ama seviye olarak en üst "major" düşünebilirsin. Önemli olan turnuva sponsoru. Mesela spaces Soldiers'ın zamanında son 16'ya kaldığı major FACEIT majordu. O zamanlar FACEIT major sponsorluğu bazen yapıyordu. Starladder gibi orta seviye turnuvalara da sponsor olmuşluğu var. Yanlış bilmiyorsam artık starladder pek olmuyor.

Haaa şimdi anladım kafamda soru işaretleri gitmiş oldu kırmayıp anlattığın için teşekkür ederim eline sağlık kralım.
 

Geri
Yukarı