105 derecede ekran kartı kendine korumaya alacaktır dersem ne kadar ciddi olduğunu anlarsınız sanırım. 90'dan yukarıya çıkması ekran kartının bellek ömrünü ciddi şekilde etkiler.
Yok hocam yapmadım. Sadece bellek hızını artırıp GPU hızını düşürdüm. Gücüde iyice optimize ederek 233 civarına sabitledim. 55 civarı GPU sıcaklığı var, 102-102, 4 arasında kazım yapıyor. Fan düşük hızda çalışıyor hep(otomatik ayarda). Bellek 200 düşürmüştüm 100 mh/s civarına düştü sıcaklığa bakarım biraz daha çalışsın hocam.
Yok hocam yapmadım. Sadece bellek hızını artırıp GPU hızını düşürdüm. Gücüde iyice optimize ederek 233 civarına sabitledim. 55 civarı GPU sıcaklığı var, 102-102, 4 arasında kazım yapıyor. Fan düşük hızda çalışıyor hep(otomatik ayarda). Bellek 200 düşürmüştüm 100 mh/s civarına düştü sıcaklığa bakarım biraz daha çalışsın hocam.
Hocam bayağı uğraştım stok çalıştırma, voltaj düşürme, GPU ve bellek hızını - en dibe çekme dahil hepsini denedim. 100 civarında.
Yabanci sitelerde bu ürünle ilgili açılan konularda bir kişi MSI görüştüğünü 106 mi neydi onun değeri MSI normal demiş. Bu fan hızını Manuel'e alıp %75 yapıp fanlardan birisini kartın arkasına konumlandırdım ve fan hızını artırdım. Bu şekilde 96 C seviyelerinde GPU ise 46 seviyesinde çalışıyor.
Bugün üzerinden konuşayım, günlük 0.00300-0.00400 arası üretim yaparsın 10 günde iniş çıkışları saymazsak 0.04 yapar 100 günde 0.4 yapar, yani 250 gün aralıksız çalışırsa 1 ethereum yapar fakat 3 4 ay sonra ethereum ne olur bilemiyoruz. Sürekli eth mining bitecek deniyor 2.0 ile beraber.
1 ETH 20.000 TL ediyor. Tek kartla o kazancı elde etmen bayağı uzun sürer. Aylık 1000 TL bıraksa 20 ay sürer. Üstelik kazım zorluğu çok değişken.
Bu arada siz tek başınıza ETH kazamazsınız. Hadi diyelim kazdınız blokları çözdünüz boş bile çıkabilir bu yöntemle yıllarını alır. Havuz madenciliği yapmak zorundasın. Orada sistem sana istediğini kazdırır performansına göre ortalama ödeme yapar.
Arkadaşlar gerçekten bu gün inanılmaz zorlardılar 1660S ile kazım yapmaktayım saatlik kazancım 1.01 TL'den 0.77 TL'ye geriledi bu gün.
Günlük 24.31 TL'den 18.47 TL oldu.
Düşüş herkeste var arkadaşlar 3 gün önce 3070 ile 0.00370 gördüm günlük şuan tam yarıya indi yani 0.00185 oldu. Ayrıca ethereum 2500 doları aştı bugün. Günlük kazanç ve Ethereum'un dolar karşısındaki değeri dengeleniyor genelde fakat üstüne bir de extra zorluk geldi sanırım.
Düşüş herkeste var arkadaşlar 3 gün önce 3070 ile 0.00370 gördüm günlük şu an tam yarıya indi yani 0.00185 oldu. Ayrıca Ethereum 2500 doları aştı bugün. Günlük kazanç ve Ethereum'un dolar karşısındaki değeri dengeleniyor genelde fakat üstüne bir de extra zorluk geldi sanırım.
Hocam ben bu işlere yeni başladım GTX 1070 ile NiceHash'den Bitcoin kazıyorum günde 20-25TL civarı para (şu aralar 18'e düştü) geliyor. Sizce daha karlı nereden kazım yapabilirim?
Hocam ben bu işlere yeni başladım GTX 1070 ile NiceHash'den Bitcoin kazıyorum günde 20-25TL civarı para (şu aralar 18'e düştü) geliyor. Sizce daha karlı nereden kazım yapabilirim?
Ethereum kazıyorum bende btc denemedim hiç fakat kazım zorluğu hepsine yansıdı sanırım. Kalıcı mı geçici mi bilmiyorum bir kaç gün bekleyip görmek lazım. Etc, Raven, Zech, Beam kazıyorlar bunlardan hariç fakat onlara hiç yönelmedim. Geliri nedir bilmiyorum yarına kadar bekleyip eğer daha da düşerse başka coinleri denemeyi düşünüyorum. Konu açarım veya bı konu altında yazarım denersem.
Ethereum kazıyorum bende btc denemedim hiç fakat kazım zorluğu hepsine yansıdı sanırım. Kalıcı mı geçici mi bilmiyorum bir kaç gün bekleyip görmek lazım. Etc, Raven, Zech, Beam kazıyorlar bunlardan hariç fakat onlara hiç yönelmedim. Geliri nedir bilmiyorum yarına kadar bekleyip eğer daha da düşerse başka coinleri denemeyi düşünüyorum. Konu açarım veya bı konu altında yazarım denersem.