Ethernet bağlantısı çalışmıyor

Darkage

Centipat
Arkadaşlar öncelikle merhaba bilgisayarım Casper Excalibur E83Z i7700K anakart MSI Z270 Mortar. Sorunum dün akşam bilgisayarı kapatıp yattım, sabah açtığımda ise internet gelmedi 10 dakika falan sonra kendiliğinden geldi ama hızı 1 Mbps bile değildi reset attım bu sefer tamamen gitti. Denediğim işlemler;
1. Aygıt yöneticinden baktığımda ethernet sürücüsünü görmüyordu BIOS’tan kontrol ettiğimde enable. Driver’ı indirip kurmaya çalıştığımda ise derin uykuda hatası alıyorum ve kuramıyorum.
2. Manuel IP vermeyi denedim fakat ethernet kablosu takınız hatası aldım.
3. BIOS pilini ve RAM’i çıkarıp BIOS'a reset attıktan sonra yeniden kurdum yine düzelmedi.
4. Ethernet kablosunu evdeki diğer laptoplarda denedim herhangi bir sorunu yok ama yine de evdeki diğer ethernet kablolarını da denedim yine düzelmedi.
5. 3 defa format attım yine düzelmedi.
Ethernet kartı sıkıntılı diyecek arkadaşlara şimdiden belirtmek isterim 10 dk 20 dk sonra internet geliyor ama hızı 1 Mbps falan oluyor. Servise göndermek istemiyorum çünkü yaşadığım şehirde Casper yetkili servisi yok İstanbul’a göndermem lazım fakat oraya da gönderince 20 gün sürüyor. Gerçekten sorunumu okuyup yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar gelişmeler şu şekilde internet bağlanmaya başladı fakat hız 10 Mbps olarak kalmakta daha fazla çıkmıyor. Diğer pc'de 95 mbps almaktayım. Lütfen yardımcı olun 2 gündür uğraşıyorum yoruldum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…