Ethernet bağlantısı gidip geliyor

Woisser

Hectopat
Çoğunlukla oyun oynarken fakat normal kullanım esnasında da olabiliyor. İnternet bağlantım bazen 10-15 saniye bazen birkaç saniyeliğine kopuyor ve geri geliyor. Bu durum yaklaşık 3 aydan beri var. Ev değiştim, 2 kez Ethernet kablomu değiştim, modem değiştim, 2 kez format attım, anakartımı garantiye yolladım Ethernet portu değişti. MAC adresini değiştirdim. Artık ne yapabilirim gerçekten hiçbir fikrim yok ve çok bunaldım bu durumdan. Umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar.

Onu nasıl yapacağım?
Windows tuşuyla R tuşuna basın. Çalıştır açılacak. Açılan yere ncpa.cpl yazıp enter a basın. Çıkan sayfada ethernet/kablolu ağ bağlantısının üzerinde sağ tuş yapıp Özellikler deyin. Gelen sayfada internet protokol sürüm 4 IPv4 olanın üstünde çift tıklayın. Gelen pencerede aşağıdaki IP adresini kullan ı işaretleyin.
1. satıra 192.168.1.50 (son rakam 2 den 254 e kadar yazılabilir.). Yazdıktan sonra Tab tuşuna basın 2. satırı otomatik dolduracak.
3. satıra geçin. Buraya da modemin IP adresi yazılacak. 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 gibi. Sonu 2.1 ile bitiyorsa ilk satırda yazan 1 i de 2 yapın. (192.168.2.50 gibi). Kullandığınız DNS varsa yazın. Yoksa Tamam ı tıklayıp çıkın.

Windows tuşuyla R tuşuna basın. Çalıştır açılacak. Açılan yere ncpa.cpl yazıp enter a basın. Çıkan sayfada ethernet/kablolu ağ bağlantısının üzerinde sağ tuş yapıp Özellikler deyin. Gelen sayfada internet protokol sürüm 4 IPv4 olanın üstünde çift tıklayın. Gelen pencerede aşağıdaki IP adresini kullan ı işaretleyin.
1. satıra 192.168.1.50 (son rakam 2 den 254 e kadar yazılabilir.). Yazdıktan sonra Tab tuşuna basın 2. satırı otomatik dolduracak.
3. satıra geçin. Buraya da modemin IP adresi yazılacak. 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 gibi. Sonu 2.1 ile bitiyorsa ilk satırda yazan 1 i de 2 yapın. (192.168.2.50 gibi). Kullandığınız DNS varsa yazın. Yoksa Tamam ı tıklayıp çıkın.
Hocam eskisine göre çok çok daha iyi toplam yaklaşık 1-1.30 saat iki farklı oyunda denedim ve sadece 2 kez oldu bu durum. Bu duruma gelmesi bile sevindirse de hiç olmaması çok daha iyi olur tabi. Başka ne gibi bir durum olabilir?

Hocam eskisine göre çok çok daha iyi toplam yaklaşık 1-1.30 saat iki farklı oyunda denedim ve sadece 2 kez oldu bu durum. Bu duruma gelmesi bile sevindirse de hiç olmaması çok daha iyi olur tabi. Başka ne gibi bir durum olabilir?
Daha önce de böyle problemlerde kablo vb. kontroler sağlandıktan sonra genelde ethernet ya da modem kaynaklı bir durum olduğu ortaya çıkardı. Sorunun basit anlatımı cihazın IP yi bırakması diyebiliriz. Ethernet in eski driver larını kurup deneme yapabilirsiniz. Ya da daha yeni bir driver varsa onu deneyebilirsiniz. Şu anlık bir süre denemeye devam edin. Eğer kopma gidip gelme sorunu ortadan kalkarsa bu şekilde kullanın. Ya da dediğim driver ları yükleyip deneyebilirsiniz.

Daha önce de böyle problemlerde kablo vb. kontroler sağlandıktan sonra genelde Ethernet'ya da modem kaynaklı bir durum olduğu ortaya çıkardı. Sorunun basit anlatımı cihazın IP'yi bırakması diyebiliriz. Ethernet'in eski driverlarını kurup deneme yapabilirsiniz. Ya da daha yeni bir driver varsa onu deneyebilirsiniz. Şu anlık bir süre denemeye devam edin. Eğer kopma gidip gelme sorunu ortadan kalkarsa bu şekilde kullanın. Ya da dediğim driverları yükleyip deneyebilirsiniz.

Tekrardan merhaba. Bugün tekrardan denedim fakat eskisine dönmüş halde. Driverları dediğiniz şekilde güncelledim yine devam ediyor. Ne yapabilirim? Bir yerde bunun gibi bir aletle çözülebildiği yazılmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı