Gigabyte B450M S2H Ethernet bağlantısı gidip geliyor

sagatagat

Megapat
Yer
Almanya
Daha fazla  
Meslek
Avukat
Merhabalar. Yeni bir bilgisayar aldım eskiden kablosuz internet kullanırken kablolu bağlantıya geçtim. Ana kartım Gigabyte B450M S2H. Normal internette gezinirken çok nadiren olan kopmalar özellikle PUBG'ye girdiğim zaman sıklaşıyor. İnternet ışıkları düzgün yanarken ethernet bağlantısı komple gidiyor hiç bağlantı yok yazıyor. Bir kaç saniye sonra geri geliyor. Driverleri güncelledim sadece BIOS sürümüm 2 sürüm falan geride. Kablo değişikliği yaptım ama bu sefer de şöyle bir sorun oldu: CAT 6E kablo ile bağlanırken bu kopma sorununu yaşıyorum. Diğer kablo ise CAT5E. Bilgisayar bu kabloyu tanıyor ama internet bağlantısı gelmiyor bu kabloyla. Dediğim gibi özellikle oyunlarda oluyor bazen 10 dk'da bir bazen 5 dk'da 2 kere falan oluyor. Bir kaç saniye sonra geri geliyor. Lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Edit: Sadece PUBG'de değil bazen film izlerken ya da LOL oynarken de başıma geliyor. Bazen saatlerce oynuyorum hiç kesilmiyor bazen de çok sık kesiliyor.

Aynı sorun şuan bende de var internet var gözükse bile sitelere girmiyor ve sürekli var gözükmüyor. Daha 1 hafta oldu sistemi toplayalı 🥺🥺
Hacım büyük ihtimal kablodan kaynaklanıyor. Ben 3 farklı kablo denedim. Kablolar sağlam çakılmamış oluyor ya da yuvaya küçük geliyor ondan gidip gelebiliyor sürekli. En son güzel bir CAT6E kablo çaktırdım sorun düzeldi. Deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı