Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil hatası

külütah

Centipat
Katılım
28 Mayıs 2022
Mesajlar
16
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Fizik Öğretmeni
Merhaba,
Masaüstü bilgisayarımı modeme Ethernet kablosu ile bağlayarak hiçbir sorun olmadan kullanabiliyordum. Kablomun kedim yüzünden parçalanması yüzünden yeni bir Ethernet kablosu aldım. Bu kabloyu bağladığımda internet gelmiyor ve "Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil" hatası alıyorum.
Modemim TTNET ZyXEL, ve modeme reset attığımda modem tekrar açıldığında ve ben kurulumunu yaptığımda hiçbir sorun olmadan Ethernet ile bağlantı kurabiliyorum ve interneti kullanabiliyorum. Ancak bilgisayarımı kapatıp açtığımda tekrar aynı sorun ile karşılaşıyorum. Bu sorunu çözmemde yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

* Aygıt Yöneticisi ağ bağdaştırıcılarını görebiliyorum.
* Intel(r) Ethernet connection (7) L1219-V şeklinde bir bağdaştırıcı var ve en güncel sürümde olduğunu kontrol ettim. Kaldırıp tekrar kurmayı denedim.
* IP olarak 198.168.1.1 ve DNS olarak 8.8.8.8 8.8.4.4 denedim sonra tekrar Otomatik'e aldım yine de çözülmedi.
* CMD üzerinden netsch benzeri bir kodu yazarak resetleme vb. önerilmişti, onu da yaptım ve olmadı.
 
Bende böyle bir sıkıntı vardı Z490 Edge anakartta sitesinden kendi sürücüsünü indirdim sorun kalktı.

Arkadaşın dediği gibi anakart modelınınızın uretıcısının sıtesınden guncel drıverı kurup deneyın. Kurmadan önce eski Driver'ı sildiğinizden emin olun.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Driver kaldırmak ve kurmak konusunda ne yazık ki çok bi bilgim yok. Bu dediğiniz işlemleri nasıl yapabileceğimi detaylı anlatabilir misiniz lütfen? Birde eğer driver güncel olmasa, modeme reset attığımda nasıl bağlantı sağlayabiliyorum? Modeme reset attığımda da bağlanmaması gerekmiyor mu? @iamshade @The Theseus
 
Son düzenleme:
ASUS Z390-A PRIME DDR4 1151P
Alttan işletim sistemini seçip LAN olanı indirmen gerekiyor sanırım :) İndir kur direkt ben öyle yapmıştım diye hatırlıyorum yanlışım varsa diğer arkadaşlar uyaracaktır.
 
İndirdim. ( DRV_LAN_Intel_....) diye bir dosya geldi. Rardan çıkarttığımda çok fazla dosya geldi. Uygulama yazanı çalıştırdım. CMD açıldı hemen kapandı. Başka da bir şey olmadı. Kurulumu sanırım yapamadım. Her hangi bir şey silme vb. uyarısı da gelmedi ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı