"Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil" Hatası

Makaleler
4
Yer
Mersin
4-5 gün öncesine kadar sıkıntı yoktu fakat elektrik kesintisi olursa modem zarar görmesin ve hazır ev boşken diye işe giderken modemi kapatmaya başladım. Ne olduysa bundan sonra oldu; bilgisayarı açıyorum bağlantı yok görünüyor. Modemi kapatıp açınca düzeliyor. Birkaç gündür bu durum oluyor. IP otomatik durumda, yıllardır kullandığım DNS adresi girili Ethernette. Herhangi bir VPN programı da kullanmıyorum. Sorun nasıl çözülür?
Sorun düzeltmeyi açınca "Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil" uyarısı çıkıyor bu arada. (Windows 10 kullanıyorum.)

• IP'yi tam otomatik yapın.
  • Modeme varsa Firmware güncellemesi yapın.
IP zaten otomatikte, modemin de son güncellemesi yüklü durumda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi de durduk yere bağlantı düşüyor. Oyun esnasında ya da indirme yaparken bir anda gidiyor bağlantı. Modemin ışıkları yanıyor kablosuz bağlantı var ama Ethernette bağlantı yok görünüyor. BIOS, yonga seti güncelledim değişen bir şey olmadı. LAN sürücüsü güncellemeye kalkınca da güncellenecek bir şey yok diyor. Etherneti kaldırıp yeniden kurmak işe yarar mı?

Son düzenleme:
4-5 gün öncesine kadar sıkıntı yoktu fakat elektrik kesintisi olursa modem zarar görmesin ve hazır ev boşken diye işe giderken modemi kapatmaya başladım. Ne olduysa bundan sonra oldu; bilgisayarı açıyorum bağlantı yok görünüyor. Modemi kapatıp açınca düzeliyor. Birkaç gündür bu durum oluyor. IP otomatik durumda, yıllardır kullandığım DNS adresi girili Ethernette. Herhangi bir VPN programı da kullanmıyorum. Sorun nasıl çözülür?
Sorun düzeltmeyi açınca "Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil" uyarısı çıkıyor bu arada. (Windows 10 kullanıyorum.)
Geçerli Bir IP Yapılandırmasına Sahip Değil

Bu linkteki çözümü uygularsanız sorununuz çözülecektir.

F3111 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Masaüstü Bigisayar kullanıyorsan ethernet kablosunda sorun olabilir

Başka önerisi olan? Modemi sıfırladım, sürücüyü silip tekrar kurdum yine aynı.

Tam düzeldi mi emin değilim ama güvenlik yazılımlarını kaldırınca kopma durumu olmadı tekrar. Önce Avast'ı kaldırdım sonra Comodo Firewall'ı kaldırırken daha silme işlemi tamamlanmadan bağlantı geri geldi ve bir daha kopma olmadı. Comodo yıllardır kullandığım yazılımdır. Daha önce böyle bir şey olmamıştı.

Çözüldü olarak işaretlenebilir.

Muhtemelen modemi kapatıp açmamdan ötürü IP çakışması gibi birşeyler oldu ve Comodo güvenlik duvarı da tehdit olarak algılayıp engelleme yaptı. Comodo'yu kaldırıp tekrar kurdum ve şu an herhangi bir sorun olmamakta.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı