Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip degil hatası

Katılım
10 Kasım 2015
Mesajlar
103
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba yaklaşık 1.5 ay önce başladı. Bu sorunum ara ara oluyor ilkinde olduğunda hiçbir şekilde internete giremiyordum. Modemde ki bütün ışıklan yanmasına karşın internet sağlayıcı mı aradığımda ise bana modem ayarlarının sıfırlandığını öyle göründüğünü ve ayarların tekrar yapılması gerektiğini söyledi. Ancak modem arayüzünde bütün ayarlar yapılıydı bende modemi sıfırladım tekrar kurdum düzeldi. Daha sonra 2. defa da ise bu hafta salı günü oldu bu sefer modem arayüzüne de giremiyordum, modem kitlenmişti. Bilgisayar bağlantı ışığı sönmüştü ama kabloda ya da benim ethernet portumda herhangi bir sorun yoktu. Modemin DSL kablosunu çıkardığımda normalde iki tane ışığın sönmesi gerekirken hiçbir ışık sönmüyordu. Wi-Fi'yi kapatmaya çalıştığımda ise kapanmıyordu da sorunu video ya kaydedip yeniden başlattım 2 defa 2. sinde düzeldi ve modemi garantiye gönderdim. Modemim: TP-Link VR600 elimde başka bir modem vardı onu kullanmaya başladım, sonra bugün ise 3. kere daha aynı sorunu yaşadım. Farklı modemle de aynı sorunu yaşadım 15 dakika sonra kendiliğinden düzeldi. Anlamadım gitti bir türlü, ıp çakışması mevcut değil ayarlardan ıp otomatik seçili bir tek DNS'leri değiştirdim ama ilk yaşadığımda da DNS'ler otomatikdeydi. Kabloları bir kez daha test cihazında test ettim sorun görünmüyor, anlamadım gitti bir türlü yardım eder misiniz acaba? İnternet sağlayıcım NetSpeed.
 

Dosya Ekleri

  • 20200109_123730.jpg
    20200109_123730.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Ağ sıfırlama denedin mi ? yada Ethernet kartında bir problem olabilir ! Driver güncelleme yada temiz bir windows kurulum yapıp Orjinal driveri kurman gerekebilir. Bulabilirsen 1 adet ethernet kartı takıp onunla tekrardan test etmen daha iyi sonuç kazanmanı sağlayacaktır.
 
Öncelikle Ağ sıfırlama denedin mi ? yada Ethernet kartında bir problem olabilir ! Driver güncelleme yada temiz bir windows kurulum yapıp Orjinal driveri kurman gerekebilir. Bulabilirsen 1 adet ethernet kartı takıp onunla tekrardan test etmen daha iyi sonuç kazanmanı sağlayacaktır.
Ağ sıfırladım evet düzelmedi. Ethernet kartımda herhangi bir problem bulunmamakta ondan kaynaklı olsaydı wifi üzerinden mobil cihazlardan giriş yapabilirdim. Ethernet chipsetim eski biraz ondan güncelleme si daha yayınlanmıyor Chip setim killer E2400 sitesinden toplu paket güncellemeleri mevcut ama E2400 için içinde bildigim kadarıyla güncel sürüm yok ama ben ginede güncelliyorum hep güncel tutuyorum herşeyi yani güncelledim. Driver orjinal kendi sitesinden indiriyorum zaten. bugün ile beraber 5. kez oldu bu sorun benden kaynaklı değil büyük ihtimal modem değiştirdim gine aynı sorun oldu ama işin garip yanı bu sorunu yaşadığımda modemde ki hiçbir ışık sönmüyor sabit şekilde yanıyor yani DSL bağlantısı var geliyor ama modem İSS den ip adresi alamıyor bunu NETSPEED e iletmeme rağmen inatla sorunun onlardan kaynaklı olmadığını söylüyorlar günde 1 ile 3 arası kesilme normalmiş 9 senedir internet kullanıyorum ama hiç böyle bir şey duymadım ilk defa NETSPEED den duyuyorum anlatıyorum tamam kesilme normal ise dsl ışığımın yada ınternet ışığımın sönmesi gerekmezmi diyorum evet diyor bende diyorum sönmüyor orda tıkanıp kalıyorlar işte kafam karıştı allak bullak oldu başka sitelerde araştırdım benim gibi benzer sorunları yaşayanların çoğunun sorunu kullanıcı adı şifreden kaynaklıymış şifreyi ne girerlerse girsinler ister doğru ister yanlış her türlü kabul ediyormuş ama internete bağlanamıyorlar mış yani kısacası İSS kaynaklıymış benimde sorunumun onlarla benzer olma ihtimali nedir acaba bazıları diyor İSS in sisteminden kaynaklı yaşanan kafalarına göre şifre değiştiriyorlar diyenler var kafam baya karıştı. Kusura bakmayın geç cevap verdim ceza yemiştim de.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı