Ethernet girişli modem bağlama kablosu nasıl bağlanabilir?

w1llard

Hectopat
Makaleler
1
Dostlar merhaba, yeni eve taşındım ve modei bağlamak için prize bağlamamız lazım fakat prizde de Ethernet girişi var, modemi de odama koymak istiyorum, kabloyu uzatmaktan başka çağrem var mı? Ethernet girişli priz vs. Var mıdır? Varsa fiyat çok abartı olmadan önerir misiniz?

Power line cihazlari var ama minumun 750 Türk lirasindan basliyor.

Ya da paraya kiyip PCI Express Wi-Fi modüleri var o en düşük tepkime süresine sahip olanlari 700 TL'den basliyor.

Arkadaş tam tersini soruyor galiba, Ethernet girişini normal prize çevirmeyi soruyor.

Açıkçası yazdığından çok bir şey anlayamadım :D.
Hocam modem bağlama kablosu ethernet girişli, yani ona ethernet mi denir bilmem ama ethernetin aynısı, priz odama uzak yani illa kablo mu almamız lazım, bunu herhangi bir prize takıp dönüştürücü ile internet bağlantısı sağlayamaz mıyız?

Hocam modem bağlama kablosu Ethernet girişli, yani ona Ethernet mi denir bilmem ama Ethernet'in aynısı, priz odama uzak yani illa kablo mu almamız lazım, bunu herhangi bir prize takıp dönüştürücü ile internet bağlantısı sağlayamaz mıyız?

Size yakın olan prizde internet bağlantısı var mı onu bilmek lazım aslında, birkaç kere başıma geldi koca evde 4 5 giriş var ama sadece biri çalışıyor.

Eğer size yakın olan prizden internet alamıyorsanız, bir elektrikçi çağırıp, interneti alabildiğiniz prizden, size yakın olan prize hat çektirebilirsiniz.

Size yakın olan prizde internet bağlantısı var mı onu bilmek lazım aslında, birkaç kere başıma geldi koca evde 4 5 giriş var ama sadece biri çalışıyor.

Eğer size yakın olan prizden internet alamıyorsanız, bir elektrikçi çağırıp, interneti alabildiğiniz prizden, size yakın olan prize hat çektirebilirsiniz.
Hocam hangisi olduğunu bilmiyorum ama, kapının yanındakinde var deminden beri bahsehtiğim ethernet girişli priz de bu;
IMG_4139.jpg

Normal ethernet kablosu bu.
Modeminiz ise bir modem değil, bir router.
Fiber hatlarda modem kullanılmaz.
Gelen fiber kablosu ONT tarafından ethernet kablosuna çevrilir.
Daha sonra ONT'den gelen ethernet kablosu ise routerın WAN portuna bağlanır.

Bu durumda prizdeki kablonun diğer ucunu bulmanız gerek.
Diğer ucunu routerınızın LAN portlarından birine bağlayıp bilgisayarınızı da prizd bağlayabiliriz.
Kablonun diğer ucu, evde kabloların toplandığı dolaptadır büyük ihtimalle.
O dolaba bir tane ethernet switch koyup routerdan gelen interneti bütün odalardaki prizlere de aktarabilirsiniz.

Normal ethernet kablosu bu.
Modeminiz ise bir modem değil, bir router.
Fiber hatlarda modem kullanılmaz.
Gelen fiber kablosu ONT tarafından ethernet kablosuna çevrilir.
Daha sonra ONT'den gelen ethernet kablosu ise routerın WAN portuna bağlanır.

Bu durumda prizdeki kablonun diğer ucunu bulmanız gerek.
Diğer ucunu routerınızın LAN portlarından birine bağlayıp bilgisayarınızı da prizd bağlayabiliriz.
Kablonun diğer ucu, evde kabloların toplandığı dolaptadır büyük ihtimalle.
O dolaba bir tane ethernet switch koyup routerdan gelen interneti bütün odalardaki prizlere de aktarabilirsiniz.
Hocam DSL kablosu ile bağlanamaz mı priz’e, eski evde DSL kablosu ile internete bağlanabiliyordum, yani priz’e DSL kablosu bağlayamaz mıyız?
Modem fotoğrafı;

Dosya Ekleri

• 1595F2DD-9FC4-40D7-ABDE-127B9D1E65E2.jpeg
    1595F2DD-9FC4-40D7-ABDE-127B9D1E65E2.jpeg
    105,8 KB · Görüntüleme: 61
Yeni evdeki altyapı ne?
xDSL alttapı varsa kablonun diğer ucunu bulup eve gelen xDSL kablosuna ek yapmanız gerek.
Daha sonra prizdeki portu, RJ11 telefon portu ile değiştirmeniz gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı