Ethernet kablosu önerisi CAT6, CAT7

Yohyeaa

Picopat
Katılım
25 Eylül 2021
Mesajlar
36
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Modemimi bilgisayar kasamın üstüne koydum ve o şekilde kullanıyorum.
Bu aralar internetimde bir problem var sık sık kopmaya, hızı düşmeye ve Intel sitesinden Intel'in Support assistan(dsa) uygulamasını indirirken falan hata vermeye başladı. Kendim test yaparak sorunun internettimle alakalı olduğunu ögrendim. Ben de Türk Telekom'u aradım kabloları kontrol ettiler falan birkaç gün içinde yine gelecekler bakacaklar ama ben bir de modemimi artık PC kasamın üstünde durmasını istemiyorum. Masanın üstüne koyacağım ama kutu içinden gelen Ethernet kablosu uzunluğu yeterli değil. Mevcut Ethernet kablosunun CAT kaç olduğuny bilmiyorum sari renkte ve hiçbir yazı kabloda yazmıyor kutusunda. Kutu içeriğinde RJ-45 Ethernet kablosu yazıyor şimdi ben 5 metre uzunluğunda modemden kasaya giden internet kablosu alacağım. Bir sürü CAT modeli var CAT5, CAT6, CAT7 ve u/ftp s/ftp gibi ben fazla anlamıyorum bu kablolardan bana 5 metre uzunluğunda kablo lazım. Modemin markası modeli ZTE zxhn H168a - Türk Telekom şu anki internet hızım 24Mbps ama 2 ay sonra sözleşmem bitiyor. 35 Mbps'ye kesin geçeceğim belki daha üstüde olabilir fiyatlara bağlı. Artık anakartımda ASUS Z490-E Gaming anakartım 2.5 GB'ye kadar internet destekliyor diyebiliyorum. Şu anlık o hızlarda internet alamam ama ileride taşınırsak alabilirim. Bana sorun yaşatmayacak kablo tavsiyenizi bekliyorum. CAT 7 falan daha iyiymiş CAT7'de olabilir ileriye donukte kullanabilecegim ve saglam kaliteli bir kablo olsun interneti uzun sureler kullanıyorum bir de mümkünse amazondan.com.tr'den olursa sevinirim Prime ile 1 günde geliyor hızlı almamda önemli kabloyu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
5 metre için CAT-7 almaya değmez. Düzgün bir CAT-6 kullanımda 940-960 Mbps veri taşıyabiliyor. İşinizi fazlasıyla görecektir. CAT-7 kullanımım için özel durumların olması gerektiğini düşünüyorum.


Yani bilgisayarı her gün kullanıyorum bundan dolayı internetide sürekli kullanıyorum YouTube'dan sürekli şarkılar dinliyorum videolar izliyorum videoları videoda kullanabileceğim en yüksek çözünürlükte izliyorum 1080p, 2K ve 4K gibi ve Twitch'den de takip ettiğim yayıncıları en yüksek kalitede izliyorum oyun oynamayı çok severim oyun platformlarından bolbol oyunlar indirir oynarım kısacası internet günlük hayatımda çok fazla rol oynuyor bir de CAT6, CAT7 de falan MHz'ler varmış bu ne işe yarıyor bilmiyorum yüksek olması iyi birşeydir diye düşündüm tabii ki sizin tavsiye ettiğiniz ürün bana fazlasıyla yeterli ise alacağım ileride internetimi fibere geçirirsemde anakartımın desteklediği GB'yi kullandırtabilsin ileriye dönük istiyordum kısacası. Birde bunların yassıve S/FTP , U/FTP gibi ozellıkleri varmış
 
Yassı olan ürünler daha az yer kaplıyor. Saklamak gibi kaygınız varsa tercih edebilirsiniz.

Ev ortamı için utp kablo yeterli olacaktır.

Anladım, saklamak konusunda kaygım yok ugreen kablo düzenleyici cırt band 5 metre almıştım Amazon'dan onunla kabloları hasar vermeyecek sekilde 10-15 cm de bir sarıp duzenliyorum sonrada plastik kelepçeyi yapışkanlı plastik kelepce kroşesi ve kablolara sıkmadan sadece tutacak şekilde giçirip masanın altına guzelce sabitliyorum duzenli duruyor zaten. Tamamdır önerdiğiniz kablodan daha iyisi Amazon'dan yoksa alıyorum onu 😊 teşekkür ederim.
Yassı olan ürünler daha az yer kaplıyor. Saklamak gibi kaygınız varsa tercih edebilirsiniz.

Ev ortamı için utp kablo yeterli olacaktır.

Hocam az önce alırken yorumlarda gördüm ürün 26awg imiş daha düşük awg olması daha iyiymiş sizce herhangi bir sorun olur mu internet gecikmesi falan.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı