Ethernet kablosu takılı ama internet yok

khalannz7

Hectopat
Merhaba 1 aydır bilgisayarı açmıyorum taşındığımız için. Daha önceden bağlanıyordum sıkıntı yoktu. Ama bugün bilgisayarı kurduktan sonra internete bir türlü bağlanamadım. Taktığım kablo da yeni 2-3 gün önce almıştım. Aygıt Yöneticisi'nden cihazı kaldır yaptım ama yine de olmadı.

Merhaba 1 aydır bilgisayarı açmıyorum taşındığımız için. Daha önceden bağlanıyordum sıkıntı yoktu. Ama bugün bilgisayarı kurduktan sonra internete bir türlü bağlanamadım. Taktığım kablo da yeni 2-3 gün önce almıştım. Aygıt Yöneticisi'nden cihazı kaldır yaptım ama yine de olmadı.

Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve paylaşım Merkezi/Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin kısmına girin. daha sonrasında eternete sağ tıklayın özellikler internet protokolü sürüm 4'e tıklayıp özellikler
Tercih edilen DNS sunucusu: 8.8.8.8
Diğer DNS sunucusu: 8.8.4.4
Bu çözüm bende interneti geri getirmişti belki işine yarar.

Screenshot_1.png

Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve paylaşım Merkezi/Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin kısmına girin. daha sonrasında eternete sağ tıklayın özellikler internet protokolü sürüm 4'e tıklayıp özellikler
Tercih edilen DNS sunucusu: 8.8.8.8
Diğer DNS sunucusu: 8.8.4.4
Bu çözüm bende interneti geri getirmişti belki işine yarar.

Eki Görüntüle 2315983
Hocam anlamadığım şey, televizyonuda ethernet ile bağlıyorum ve modemi kapatıp açınca hangi LAN’a bağlıysa onun ışığı yanıp sönüyor. Yani sanki bu kablo çalışıyor diye bana sinyal veriyor gibi. Ama bilgisayara takılı olan kabloda bunu yapmıyor sanki hiç kablo yokmuş gibi acaba kabloda sıkıntı olabilir mi? Yoksa bağlantı yok diye mi öyle yapıyor bilemedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı