Ethernet kablosu takılınca PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA mavi ekran hatası

xWizz

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım açılırken durmadan “PAGE FOULT IN NONPAGED AREA” mavi ekran hatası veriyor. USB üzerinden format atsam bile düzelmedi. Sonrasında Eternet kablosunu çıkartıp o şekilde bilgisayarı çalıştırdım ve hiç bir mavi ekran hatası almadım. Fakat ne zaman Eternet kablosunu geri taksam, 5 dakika içinde mavi ekran hatası alıyorum. Hayatımda yaşadığım en saçma hatalardan biri. Sorunu yaşayan veya çözümünü bile biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.

@KojiroHyuga04
Dostum dosyalarını inceledim. TeeDriverW8x64.sys adlı bir dosya hata veriyor. Bu dosyanın adını ilk defa duydum ve araştırdığımda Intel ile ilgili bir uygulamaya ait olduğunu öğrendim. Intel ile sürücü yükleme uygulamanız varsa kaldırınız. Intel aygıtları ile ilgili yakın zamanda bir güncelleme yaptınız mı?
Bir de ne olur ne olmaz diyerekten MemTest 86 ile RAM belleklerinizi tarayın.
SFC /scannow komutunu girin sistemdeki bozuk dosyalar varsa düzeltilsin.
Reis aynı hatadan muzdarip olan bir dostumuz için bu çözümü önermiş. Sendeki sorun da aynı dosyadan kaynaklı hata. Denemeni tavsiye ediyorum.
TeeDriverW8x64.sys

Hata sebebi Intel Management Engine sürücüsü.

Olayın RAM ile hiçbir alakası yok, RAM hatası görsem direkt söylerdim bu arada.

Sistem Aygıtları kısmında Intel Management Engine Interface adlı bir aygıt olmalı.
Onun Donanım Kimliğini paylaşın.
Ne olur ne olmaz ayrıyetten de Ethernet sürücünüzü güncelleyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı