Ethernet kablosu uzunluğu hızı etkiler mi?

BenMert

Decapat
Daha fazla  
10Mbit internet hızımı bilgisayarımın Wi-Fi'si üzerinden 3Mbit veya daha az olarak, telefonumda ise 8-9Mbit olarak (aynı konumdan test ediyorum) alıyorum ve çoğu zaman kopuyor. Modemle aramda ortalama 20 metre biz uzaklık var. 20-22 metre Ethernet kablosu alırsam herhangi bir hız artışı/düşüşü olur mu?
Genel olarak Wi-Fi görünümü:

1616425856319.png

Speedtest sonucu:

1616425894266.png

10Mbit internet hızımı bilgisayarımın Wi-Fi'si üzerinden 3Mbit veya daha az olarak, telefonumda ise 8-9Mbit olarak (aynı konumdan test ediyorum) alıyorum ve çoğu zaman kopuyor. Modemle aramda ortalama 20 metre biz uzaklık var. 20-22 metre Ethernet kablosu alırsam herhangi bir hız artışı/düşüşü olur mu?

Eki Görüntüle 935317

Speedtest sonucu:

Eki Görüntüle 935319

100 metre dahi olsa hızınız düşmez.

Eki Görüntüle 935317

Speedtest sonucu:

Eki Görüntüle 935319

Ethernet kablosuna geçersen ping azalır. Hızın 9.5 ya da 9 alabilirsin. Birkaç megabit kayıp yaşanabilir o kablo ile alakalı değildir.
Hız etkiler mi sorun için 20 metrelik CAT 5 kablo kullanıyorum. Hız düşüşü yok.

Benim laptopum da normalde modeme 10-15 metre uzakta benim de intden düşüyor veya kopuyordu sonra Ethernet kablosu çektim eskiden 15megabit hızları zor görüyordu şu anda ise en az 60megabit.

Eki Görüntüle 935317

Speedtest sonucu:

Eki Görüntüle 935319
Dostum yukarda bir arkadaş pc hocasının videosunu atmıştı hem onu izleyebilirsin bide burdanda yazıyım etkilemez :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı