Ethernet kablosunu PC görmüyor

Psychez

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F- ASUS RTX 4060 Ti
RAM
Lexar Thor 32 GB
SSD veya HDD modeli
Kingston Nv3 1 TB
Ekran kartı
Asus 4060 Ti
Anakart
Asus B650m-r
İşlemci
Ryzen 7500F
Selamlar,

BIOS güncellemesini yapıp birkaç gündür sorunsuz kullanırken, bugün PC'yi açtığımda durduk yere klavyenin tuşları doğru dürüst algılamadığını ve mouse bağlantısının koptuğunu fark ettim. Bu esnada internette bir problem yoktu. Mouse kablosunu çıkar-tak yapıp PC'yi resetledikten hemen sonra Ethernet'im tamamen gitti. Mouse ve klavyede sorun kalmadı. Ama bunların arka arkaya olması bir anlam ifade ediyor sanırım.

Ethernet kablo ışığı nadiren git gel yapmakla birlikte çoğu zaman aktif yanıyor. Modem ışığı aktif. Sorun ne olabilir, anakart mı? Destekleriniz beni çok mutlu eder.

sürücüleri kontrol etmeni öneririm.
Aygıt yöneticisinden baktığımda Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller adındaki sürücünün LAN sürücüsü olduğunu ve güncelleştir dediğimde en günceli olduğunu söylüyor.

Aygıt yöneticisinde Ethernet'i görüyor mu, aktif olarak? Görüyorsa Ağ ve paylaşım merkezinden Ethernet'in enable konumda mı? Bunlar kontrol etmeni öneririm.
Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller bu LAN sürücüsüymüş. Yani evet etherneti görüyor. Ağ bağlantılarında Ethernet aktif ancak Tanımlanıyor-Ağ kablosu takılı değil arasında git gel yapıyor.

Windows update gelmiş ve fark etmemişim. Şu anda internet olmadığı için yapamıyorum ama sorunun kaynağı bu olabilir mi diye düşündüm.

Son düzenleme:
Sorunun Kuzey-Güney köprüsü olduğunu düşünüyorum. Tamiri zordur her bilgisayarcı yapamaz yaptığı zamanda fiyat biraz tuzlu çıkabilir.

Sorunun Kuzey-Güney köprüsü olduğunu düşünüyorum. Tamiri zordur her bilgisayarcı yapamaz yaptığı zamanda fiyat biraz tuzlu çıkabilir.
Hiç bilmediğim bir şey söylediniz. Anakartmış, gayet olabilir. Garantisi devam ediyor pcyi kuralı 3 ay oldu. Ama tuzludan kastınız nedir ?

Aygıt yöneticisinden baktığımda Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller adındaki sürücünün LAN sürücüsü olduğunu ve güncelleştir dediğimde en günceli olduğunu söylüyor.

Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller bu LAN sürücüsüymüş. Yani evet etherneti görüyor. Ağ bağlantılarında Ethernet aktif ancak Tanımlanıyor-Ağ kablosu takılı değil arasında git gel yapıyor.

Windows update gelmiş ve fark etmemişim. Şu anda internet olmadığı için yapamıyorum ama sorunun kaynağı bu olabilir mi diye düşündüm.

Kablodan olma ihtimali var. Updateleri de aldıktan sonra bir deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı