Ethernet kablosunun uzunluğu kaliteyi etkiler mi?

Merhabalar.

1.5 m ethernet kablosu kullanıyordum yetmediği için 3 m CAT 6 ethernet kablosu aldım iki soru sormak istiyorum.

1. 3 m ethernet kablosunda 1.5 M'den aldığım verimliliği alabilir miyim kalite düşer mi?

2. bana 2.5 m ethernet kablosu da yetiyordu bulamadığım için 3 aldım biraz toplayıp bağlasam internet kalitesi düşer mi?

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.
Bende 35 metrelik kablo var(nedenini sorma hiç) internet paketim 35 mbps bana gelen internette 35mbps yani bir sıkıntı olmaz.
 
Bende 5 metre uzunlukta ethernet kullanmaktayım. İnternet hızım 100Mbit test ediyorum 100Mbit çatır çatır geliyor. :D
 
Bende 35 metrelik kablo var(nedenini sorma hiç) internet paketim 35 Mbps bana gelen internette 35Mbps yani bir sıkıntı olmaz.

Hız konusunda bir problem olmasını beklemiyorum zaten 3 m olunca acaba ping değerlerinde bir sıkıntı olur mu diye düşündüm oyun oynuyorum ünlü bir yayıncı da kablonuzu 1 m yapın kısa kablolar kullanın ping değeri için deyince acaba dedim ama buradaki arkadaşlar bir sıkıntı olmayacağını söylediler

(Çok merak ettim ama sormayacam)
Bende 5 metre uzunlukta ethernet kullanmaktayım. İnternet hızım 100Mbit test ediyorum 100Mbit çatır çatır geliyor. :D

Hız olarak etkilemez zaten 100 m kadar bir sıkıntı olmaz diyorlar benim düşündüğüm ping değerleriydi oyunda kablo uzayınca ping artarma 1 m ile 3 m kablo arasında fark olurmuydu olmaz dediler bakalım
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı