Ethernet portuna Wi-Fi adaptör takmak

RJ45 To USB alıp oraya wifi adaptör takabilirsiniz. Ethernet portunu (RJ45) kullanan bir wifi adaptör bulamadım hocam.
 
İlk defa duyuyorum onu. Ben şu manada yazdım USB girişlerini kullanamadan var olan Ethernet girisini degerlendirmek için soylemistim onu.
AP yani access point sizin amacınız dışında bir kullanım için kullanılır zaten, ben örnek verdim. Yoksa Etherneti Wi-Fi'ya çevirmek diye bir şey yok [bildiğim kadarıyla].
 
Eğer bu işlemi yapmak istiyorsanız, internetten Wi-Fi kartı almanız gerekiyor. Intel'in var ve hem Wi-Fi hem Bluetooth kart oluyor. Mesela bu kartlar işinizi görür. Yine de iyice araştırın.
Bunlar laptoplarda oem olarak geliyor. Aynısında intel marka laptopumda var. Bunlar laptop için 2 tane farkettiyseniz anten girişi var. O anten girişi ekranın üstüne kadar çıkıyor. Eğer masaüstüyse cihaz bu bir işe yaramaz diye düşünüyorum. USB wifi adaptör daha mantıklı geliyor.
 
Bunlar laptoplarda OEM olarak geliyor. Aynısında Intel marka laptopumda var. Bunlar laptop için 2 tane fark ettiyseniz anten girişi var. O anten girişi ekranın üstüne kadar çıkıyor. Eğer masaüstüyse cihaz bu bir işe yaramaz diye düşünüyorum. USB Wi-Fi adaptör daha mantıklı geliyor.

Bunlar neredeyse bütün laptoplarda var. Anten olayını anlamadım fakat gerçek antenden bahsediyorsak, onlar da masaüstü bilgisayarlarına takmak için kullanılıyor. Zaten cihaz laptop ve boşuna USB Wi-Fi ile USB işgal etmenin anlamı yok. Konu sahibi daha iyi bilir.
 
Hocam direkt laptobun arkasını açıyorsun wifi kartını buluyorsun. genelde bir yada iki tane minik kablo baglı bir mini-pcie girişidir. Cihazındaki girişinin aynısına göre bir wifi 5 veya 6 yeni bir wifi kartı alıyorsun genelde amazonda ucuza yurtdışı ürünleri oluyor bakmak lazım.

Ben cihazımı açmam dersen usb wifi adaptörlerine bakıyorsun. ama kesinlikle bu ethernet portunu kullanacağım ben diyorsan powerline cihazları yada kablosuz router öneririm.
 

Geri
Yukarı