Etkili ders çalışmak ve okuma yapmak için iyi monitör gerekir mi?

RK800

Decapat
Okuma yapmayı seviyorum ve YDT de okuma parçaları(reading)ten yüksek puan almak için sağlık bilim ve sosyal bilimler ile ilgili ingilizce dergiler okuyorum.
Bunun için kullandığım IPS panel bir laptop var.
Lakin parlaklık, kontrast ve renk gamı açısından sınıfta kaldığı için hem ders çalışırken hem de okurken keyifimi az da olsa azaltıyor.
Dediğim standartları karşılayan monitörler ise 4500-5000 arası. Bütçem 6000 ama başka şeyler için de kullanmak istediğimden o kadar ayırmadım bunun için.
Bu tür şeylere para harcamaktan yer yer korktuğum için ve özel hoca tutacağım diyorum bu yüzden arafta kalıyorum.
Daha rahat kullanabilmek için de canım her ne kadar istese de yine azıcık kafam karışmıyor değil.
Hani "ne yap'can monitorü bilmem neyi otur kitaba vur çalış bu tür boş şeylere gereksiz masraf yapma." diyen aile bireylerim var.
Yardımcı olursanız çok sevinirim🙂
Buraya kadar okuduysanız da bir fikriniz vardır herhalde😀
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Biraz kategoriye uymayan bir konu ama işte.

Son düzenleme:
Monitör yerine kaliteli tablet daha yararlı olabilir. Hem üretkenliği arttırıyor, hem çalışmaya teşvik ediyor hem de çok verimli çalışmanı sağlıyor. Samsung S8 Ultra kullanıyorum. Normalde işim sürekli bir şeyler okumayı gerektiriyor. Okumayı ise hiç sevmezdim. Bu tabletle okuma alışkanlığı kazandım. Notes uygulaması ile defter oluşturup yıllardır ertelediğim şeyleri çalışır oldum.

Amacın okuma yapmaksa S9 ya da S9+ gibi tabletleri de değerlendirmeye alabilirsin.

Monitör için ısrarcıysan çok iyi monitörler kullanıyorum ve okuma zevki ve konforuna çok bir etkilerinin olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okuma yapmayı seviyorum ve YDT de okuma parçaları(reading)ten yüksek puan almak için sağlık bilim ve sosyal bilimler ile ilgili İngilizce dergiler okuyorum.
Lakin parlaklık, kontrast ve renk gamı açısından sınıfta kaldığı için hem ders çalışırken hem de okurken keyifimi az da olsa azaltıyor.
Dediğim standartları karşılayan monitörler ise 4500-5000 arası. Bütçem 6000 ama başka şeyler için de kullanmak istediğimden o kadar ayırmadım bunun için.
Bu tür şeylere para harcamaktan yer yer korktuğum için ve özel hoca tutacağım diyorum bu yüzden arafta kalıyorum.
Daha rahat kullanabilmek için de canım her ne kadar istese de yine azıcık kafam karışmıyor değil.
Hani "ne yap'can monitorü bilmem neyi otur kitaba vur çalış bu tür boş şeylere gereksiz masraf yapma." diyen aile bireylerim var.

Oyuncu monitörleri işinizi görür mavi ışık filtresi var çoğunda gözü yormaz kendim bunu kullanıyorum gözümü yormuyor uzun kullanımda. Dell G2422HS 23.8 Inç 165Hz 1ms Full HD Adaptive Sync IPS Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR
Ama ders çalışmak için monitör bana da saçma geldi kaliteli bir tablet daha ideal sanki sizin için. Yine de önerim yaptım.

Monitör yerine kaliteli tablet daha yararlı olabilir. Hem üretkenliği arttırıyor, hem çalışmaya teşvik ediyor hem de çok verimli çalışmanı sağlıyor. Samsung S8 Ultra kullanıyorum. Normalde işim sürekli bir şeyler okumayı gerektiriyor. Okumayı ise hiç sevmezdim. Bu tabletle okuma alışkanlığı kazandım. Notes uygulaması ile defter oluşturup yıllardır ertelediğim şeyleri çalışır oldum.

Amacın okuma yapmaksa S9 ya da S9+ gibi tabletleri de değerlendirmeye alabilirsin.

Monitör için ısrarcıysan çok iyi monitörler kullanıyorum ve okuma zevki ve konforuna çok bir etkilerinin olduğunu düşünmüyorum.
Sağolun hocam.
Geçen tartışmıştık biraz ama aklıma alternatif getirdiniz.
Teşekkür ederim😀

Oyuncu monitörleri işinizi görür mavi ışık filtresi var çoğunda gözü yormaz kendim bunu kullanıyorum gözümü yormuyor uzun kullanımda Dell G2422HS 23.8 Inç 165Hz 1ms Full HD Adaptive Sync IPS Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR
Teşekkürler.
İnceleyeceğim şimdi özelliklerini.

Sağ olun hocam.
Geçen tartışmıştık biraz ama aklıma alternatif getirdiniz.
Teşekkür ederim😀

Tartışmak güzeldir.

Alırsan tablet S7 S8 S9 veya dengi iPad altına düşme. S7, S8 ve S9 da kalem içinde geliyor. Ultra modeli A4 kağıttan az daha büyük ama tavsiye etmem kılıfla falan ağır oluyor. Plus modeli idealdir.

Okuma yapmayı seviyorum ve YDT de okuma parçaları(reading)ten yüksek puan almak için sağlık bilim ve sosyal bilimler ile ilgili ingilizce dergiler okuyorum.
@Changing Star @534747 var mı hiç fikriniz?

En çok hangisinden verim alacaksan ona harca paranı, bu kadar basit.
Ama monitörden ziyade tablet daha mantıklı geldi, ekran bozuk değilse monitör gereksiz 😃

Çok kullanıyorsan falan alınabilir ama ne bileyim ya, gereksiz geldi bana.

En çok hangisinden verim alacaksan ona harca paranı, bu kadar basit.
Ama monitörden ziyade tablet daha mantıklı geldi, ekran bozuk değilse monitör gereksiz 😃

Çok kullanıyorsan falan alınabilir ama ne bileyim ya, gereksiz geldi bana.

İşin aslı hocam monitörü HDMI ile laptopa bağlayıp, mekanik klavye alıp rahat kullanasım gelmişti ondan demiştim.🙂
Ama "gereksiz midir?" diye sormuştum kendime.
O yüzden arafta kaldım.😐
Çok sağ olun hocam🙋

İşin aslı hocam monitörü HDMI ile laptopa bağlayıp, mekanik klavye alıp rahat kullanasım gelmişti ondan demiştim.🙂
Ama "gereksiz midir?" diye sormuştum kendime.
O yüzden arafta kaldım.😐
Çok sağ olun hocam🙋

Şu anki düzenin çok kötü değilse gereksiz bence ama benim dediğime çok bakma, ben genelde çoğu şeyi gereksiz bulurum😃

Mesela monitör almaktan vazgeçersen onun parasıyla ne yapacaksın🤔

Monitör yerine tablet daha mantıklı. PDF'ler üzerinden soru çözülüyor, not alınıyor ve ders videosu izleniyor. Kitaba vereceğim para tablete gitmiş oldu. Çok iyi bir karardı. Monitör alsam bu kadar faydalanamazdım. Bir ara ders çalışırken bilgisayarı açmaz olmuştum. Tüm dersime tabletten çalışabiliyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı