ETS 2 ekran bozukluğu

İşletim sistemi
Windows 10

ufukiron

Centipat
Katılım
4 Eylül 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
Gtx 940 MX
İşlemci
İntel Core İ7-7500 2.7 GHz
Arkadaşlar merhaba.

Bayağıdır ETS 2 oynamıyordum, hatta bilgisayarı bile açmıyordum, en az 2 ay falan açılmadı bilgisayar. Bugün bir oynayayım dedim, ETS 2'ye girdim, ilk bir şey yoktu, daha sonra oyun aniden böyle bozuldu ve kapandı.

Dedim herhalde modlardan ötürüdür, o kadar güncelleme falan gelmiş, modlar artık desteklenmiyordur dedim, ve çok fazla mod vardı. Modları falan sildim olmadı. Steam aç kapa yaptım olmadı. PC'nin güncellemesi vardı, yaptım, olmadı. Ulan dedim virüs falan mı var bu ne dedim, (zaten virüsten olamaz, öyle olsa komple monitör bozuk olur, ama sadece bu bozulmalar oyunda oluyor.) Gittim PC'yi taradım olmadı. Bu dedim böyle olmayacak, oyunun dosyalarını doğrulayayım dedim, olmadı. Eski güncellemelerden birisine geçtim olmadı. Artık dedim bu böyle olmaz, oyunu sildim, geri yükledim yine olmadı. Düşünüyorum ne yapabilirim diye, aklıma ekran kartından olabileceği geldi. Gittim ekran kartımı güncelledim ama maalesef. Sonra aklıma DirectX'ten falan mı olmuyor dedim, acaba artık desteklemiyor mu diye düşündüm, baktım oyunun istediği DirectX sürümüne 11, benimkisi 12. DirectX'ten de olamaz yani. Benim ne yapmam lazım bir akıl verin bana. Aklıma ne geldiyse yaptım yine de olmadı çıldıracağım artık.

Hadi iyi günler.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_39.png
    Screenshot_39.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_40.png
    Screenshot_40.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_41.png
    Screenshot_41.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_42.png
    Screenshot_42.png
    2,6 MB · Görüntüleme: 38
Oyun dışında böyle sorunlar yaşıyor musunuz?
 
SS'lere bakılırsa sorununuz donanımsal gibi gözüküyor.
Biraz düşündüm bunu ama Donanımsal olsa oyun dışında da yapmaz mı bunu?

SS'lere bakılırsa sorununuz donanımsal gibi gözüküyor.
Ama donanımsal olsa oyun dışında da böyle sorunlar yaşarım diye düşünüyorum. Daha çok yazılımsal olduğunu düşünüyorum ben. Ama neyden kaynaklı bilmiyorum.

Oyun dışında böyle sorunlar yaşıyor musunuz?
Hayır sadece oyuna girdiğim zaman bunu yaşıyorum

Ekran kartı sorunlu gibi gözüküyor. DDU ile sürücüyü kaldırıp güncel sürücüyü kurmayı dener misiniz?
Tamamdır. Bilgisayara geçince mutlaka denicem. Denediğim zaman tekrardan dönerim

Ekran kartı sorunlu gibi gözüküyor. DDU ile sürücüyü kaldırıp güncel sürücüyü kurmayı dener misiniz?
Kral sorun düşündüğümden daha büyük çıktı valla. Ben sadece Ets'den dolayı sanıyordum ama malesef. Madem dedim Ets olmuyor Valoranta gireyim dedim, ancak aynı bozulmayı onda da aldım ve sorunun daha büyük olduğunu anladım. Senin dediğin gibi yaptım, DDU'yu indirdim, ekran kartı sürücüsünü kaldırdım, yenisini indirdim şimdi. Ama aynı sorunu şuan GeForce Experience'de bile yaşıyorum şuan. Ayrıca Nvidia denetim masasında da aynı sorun var. Nvidia animasyonunun da görüntüsü bayağı bi bozuluyor ancak SSler de çıkmamış, ama dikkatli bakarsan renkli noktalar hala var. SSleri yükleyeceğim bakarsın.

Tüm ekran kartı gerektiren şeylerde bu bozulmayı alıyorum. ekran da garip ''mavi-yeşil-kırmızı'' noktalar yanıp sönüyor sürekli. Bunun yazılımsal değil de donanımsal olduğunu düşünüyorum. Ki yüksek olasılıkla öyle.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    417,5 KB · Görüntüleme: 11
  • Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    485,3 KB · Görüntüleme: 18
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    486 KB · Görüntüleme: 13
  • Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    483,5 KB · Görüntüleme: 9
Geçmiş olsun hocam. Ekran kartınızın garantisi devam etmekte mi?
Malesef kral 4 yıllık Pc. Hala temiz, performansı falan güzel. Bakımını cartını curtunu yaptırırım, bi 2, 2.5 ay kullanmadım bu durumla karşılaştım. Ekran kartı yenileyemem de, çünkü Laptop. O da sıkıntı. Artık sağlam bi teknik servise vericem mecbur. Yapacak bir şey yok artık.
 

Geri
Yukarı