Ben eski bilgisayarımda q6600 kullanıyordum oyun performansı güzel q8200 de iyidirMerhaba;
ETS 2 1.35 sürümünü kullanıyorum. Elimde 2 adet işlemci var. Q8200 ve E8400. ETS 2'nin çekirdek ihtiyacı nedir? Yani 2 çekirdek ama 3 GHz olan E8400'da kullansam daha fazla FPS alabilir miyim?
ETS 2 işlemciyi çok yoran bir oyun değil yani FPS'e çok bir etki etmez, belki 3 belki 5 FPS artarsa artar.
Tek çekirdeği sömürüyor resmen, nasıl işlemci yoran bir oyun değil? Ryzen 2600 ile darboğaz oluyor, ki forumda da 3600 ile bile darboğaz yaşayan gördüm. İşlemciye OC yaparak %10 FPS artışı yaşadım.
Hocam, dediğimi anlamamışsınız. İşlemcim 12 thread ancak ETS 2 işlemcimin 1 tane çekirdeğini %90 üzeri kullanıyor ve bu şekilde darboğaz olmasını sağlıyor. Yani genel kullanım olarak bakınca bende de %10-15 işlemci kullanımı gözüküyor. Ama önemli olan tekli çekirdek kullanımı. Daha da açmak gerekirse: oyunun 2012'den kalan şehirlerinde ekran kartı kullanımım %99 oluyor ve FPS 250'lere kadar çıkabiliyor ancak İstanbul gibi yeni DLC'lerle yapılan yeni şehirlerde ekran kartı kullanımım %50 civarlarında ve FPS de 80-90'lara düşüyor hatta 65'e kadar düştüğü olabiliyor bazı yerlerde. Yani kısaca işlemci darboğazı oluyor Ryzen 2600 ile bile. Optimizasyon çok kötü.Oyun altta açık ve işlemcimin en yüksek hızı 3.7 GHz, şu an 2.90 üstüne çıkmıyor bileTabii bbu devirde tek çekirdekli işlemciler kullanılmaz en az 2 çekirdekli şart.
Yani işlemci tek çekirdeğe yükleniyor. Doğru mu anlıyorum?Hocam, dediğimi anlamamışsınız. İşlemcim 12 thread ancak ETS 2 işlemcimin 1 tane çekirdeğini %90 üzeri kullanıyor ve bu şekilde darboğaz olmasını sağlıyor. Yani genel kullanım olarak bakınca bende de %10-15 işlemci kullanımı gözüküyor. Ama önemli olan tekli çekirdek kullanımı. Daha da açmak gerekirse: oyunun 2012'den kalan şehirlerinde ekran kartı kullanımım %99 oluyor ve FPS 250'lere kadar çıkabiliyor ancak İstanbul gibi yeni DLC'lerle yapılan yeni şehirlerde ekran kartı kullanımım %50 civarlarında ve FPS de 80-90'lara düşüyor hatta 65'e kadar düştüğü olabiliyor bazı yerlerde. Yani kısaca işlemci darboğazı oluyor Ryzen 2600 ile bile. Optimizasyon çok kötü.
Yani işlemci tek çekirdeğe yükleniyor. Doğru mu anlıyorum?
Oyun, işlemcinin tek çekirdeğine yükleniyor. Mesela anlık olarak çektim şu an, CPU genel olarak %16 kullanımda ama CPU1 %90'ı zorluyor. Ekran kartı kullanımı %53. FPS 66 maalesef. Konum ise oyunun en son güncellenen yeri, Avusturya ınnsbruck. Siz de bakın isterseniz @262364.
Yani iyi bir işlemci tercih edin ETS için.
Eki Görüntüle 1386281
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.