ETS 2 kontağı kapatmadan motoru durdurma

Daisho35

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. ETS 2 oynarken çoğumuzun yaptığı gibi gerçekçi oynamaya çalışıyorum. Ayarlardan kontak ve motor tuşunu ayrı olarak atama yapıyorum. Tab tuşuna kontak ve e tuşuna motoru atadım. Fakat kontak tek başına açılıp kapanıyor. Ama motoru durdurmak için sadece e ye basmak istiyorum. Ama olmuyor. İlla Tab tuşuna basmam lazım. Yani kontak kapanmadan motoru durduramıyorum. Bunun bir çözümü veya ayarı var mı? Hatta ayarlarda e tuşu motoru başlat/durdur şeklinde yazıyor. Yani e tuşunun motoru hem açması hem de durdurması lazım. Fakat motoru dırdurmamız için kontağı kapatmamız lazım. Bunu nasıl halledebilirim? Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba. ETS 2 oynarken çoğumuzun yaptığı gibi gerçekçi oynamaya çalışıyorum. Ayarlardan kontak ve motor tuşunu ayrı olarak atama yapıyorum. Tab tuşuna kontak ve e tuşuna motoru atadım. Fakat kontak tek başına açılıp kapanıyor. Ama motoru durdurmak için sadece e ye basmak istiyorum. Ama olmuyor. İlla Tab tuşuna basmam lazım. Yani kontak kapanmadan motoru durduramıyorum. Bunun bir çözümü veya ayarı var mı? Hatta ayarlarda e tuşu motoru başlat/durdur şeklinde yazıyor. Yani e tuşunun motoru hem açması hem de durdurması lazım. Fakat motoru dırdurmamız için kontağı kapatmamız lazım. Bunu nasıl halledebilirim? Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler.
Zaten gerçekte de kontak kapanmadan motor durmaz.

Zaten araçlarda kontağı çevirerek motoru açıp kontağı tersine çevirerek de motoru kapatmıyor muyuz?

Oyunu oynamadım onda var mı bilmem ancak arabaları kontağı çevirmeden kapatmak için manüel vites olması lazım, dururken 6. viteste ayağını debriyajdan hızlıca çek az titrer sonra stop eder. Gerçek arabalarda yapılmasını önermem, amatör hatasıdır.

Oyun içinde bu kadar detaya niye girmeye çalışıyorsun ki, E tuşuna bas çalışsın tekrar bas dursun. Gerçekte de öyle değil mi kontağı tam çevirirsin motor çalışır tersine çevirirsin durur. Motor kapatmak için ayrı bir tuş anahtar olsa kontak niye var ozaman.

Oyun içinde bu kadar detaya niye girmeye çalışıyorsun ki, E tuşuna bas çalışsın tekrar bas dursun. Gerçekte de öyle değil mi kontağı tam çevirirsin motor çalışır tersine çevirirsin durur. Motor kapatmak için ayrı bir tuş anahtar olsa kontak niye var ozaman.
Ben anlatamadım galiba. Kontak 3 kademeli oluyor normalde. 1 kapalı, 2 de elektrik açılıyor, 3 de ise motor çalışıyor. Normalde 3 den 2 ye getirebiliyorsun. Yani motoru kapatıyorsun ama elektrik hala var
Her motor kapandığında kontak kapanmaz ama her kontak kapandığında motor kapanır.
Evet benim istediğim de motor kapansın ama kontak kapanmasın
Zaten araçlarda kontağı çevirerek motoru açıp kontağı tersine çevirerek de motoru kapatmıyor muyuz?
Kontak kademeli oluyor. İlk kademede elektrik açılıyor. İkincide motor açılıyor. Benim yapmak istediğim ise ikiden bire gelmek. Fakat ikiden direkt olarak sıfıra geliyor oyunda

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı