ETS 2 nasıl mod editlenir?

Güncellemelerden dolayı mod yapmak ve editlemek zorlaştı iyice. Birçok araç var onlar kullanılacak ama versiyon güncellemek için kendi oyun dosyalarınızı kullanacaksınız diye biliyorum. Daha detaylı videolar ve rehberler mevcut.

Sanırım base SCS dosyasında ki dosyaları çıkartmam gerekiyor. Detaylı bir video var mı acaba? Bulduğum kaynaklar 5 yıllık oluyor ve şu anki sürümler de hiçbir şey yapamıyorum.

1.25 sürümünden sonra çok zorladığı için ben bıraktım uğraşmayı. Base ve def dosyaları ayıklanıyordu o zamanlar. Benim işimi bir SCS extractor ve dds düzenleme yazılımı görüyordu. Şimdi durumlar nasıl bilmiyorum ama o zamanlar manifest. Sii ve araçların def klasöründeki kendi sii dosyaları ile oynuyordum.

1.25 sürümünden sonra çok zorladığı için ben bıraktım uğraşmayı. Base ve def dosyaları ayıklanıyordu o zamanlar. Benim işimi bir SCS extractor ve dds düzenleme yazılımı görüyordu. Şimdi durumlar nasıl bilmiyorum ama o zamanlar manifest. Sii ve araçların def klasöründeki kendi sii dosyaları ile oynuyordum.

Biraz baktım da SCS extractor ile yine base dosyasını ayıklayıp istediğimiz aracın Truck. Sii dosyası ile oynuyoruz sanırım. Ancak hangi programla yapacağımı hala çözemedim biraz yabancı forumlarda araştıracağım güncel bir şeyler bulursam paylaşırım.

Birkaç mod yapımcısı ile iletişime geçmeye çalışıyorum yanıt alırsam eklerim buraya.

5-6 yıl önce bayağı bir Türkçe kaynak vardı ama şimdilerde pek bulunmuyor veya güncellenmiyor. Kamyoncular veya kamyoncuyuz diye olması lazım bir kaynak vardı. Birçok yerli kaynak çekilmiş sahadan sanki. Yabancı mod sitelerinden versiyon uysa bile indirdiğin modların bazıları çalışmayabilir de.

Edit: Benim 2018 yılında editlediğim motor kodları bunlar. Unlock bölümü kaçıncı seviyede açılacağı. Price ise fiyatını. Hp ise motor gücünü gibi ayarları yapıyordum.

Kod:
{
accessory_engine_data : 2000.scania.streamline.engine
{
    name: "DC16 103 2000 Euro 6 V12"
    price: 21480
    unlock: 0
    info[]: "10000 @@hp@@ (10000@@kw@@)"
    info[]: "50@@dg@@1000 @@nm@@"
    info[]: "1@@dg@@000-2@@dg@@1000 @@rpm@@"
    icon: "engine_01"
    torque: 57500