El frenini çektim zaten hiç kullanmıyorum onu dur kalk yaparken. Retarder uyarısı gelmedi bana, ne olduğunu da bilmiyorum.El freninj cekmeyi denedin mi? Veya retarder denen bir zimbirti var hangi tus bilmiyorum onu dene. Ayarlarda var o tus bilgileri.
Onu da denedim tam durduğu yerde fark yok.Oyunun bütün ayarlarını varsayılana döndürmeyi deneyin. Düzelmesi lazım.
Belgelerimde bulunan Euro Truck Simulator 2 klasörünü tamamen silin. Yeni açtığınız kayıt dosyası ile deneyin. O zaman düzelir diye düşünüyorum. Mod varsa yedek almayı unutmayın.El frenini çektim zaten hiç kullanmıyorum onu dur kalk yaparken. Retarder uyarısı gelmedi bana, ne olduğunu da bilmiyorum.
Onu da denedim tam durduğu yerde fark yok.
Evet sorunum çözüldü çözümü ise havalı fren ayarını kapatmak.Muhtemelen realistic havalı fren ayarı açık sizde. Araç hava basıncını doldurmadan hareket etmiyor eğer havalı frenleri çok kullanırsanız. Ayarları varsayılana getirirseniz o özellik iptal olur.
Ayrıca retarder kullanmak tır sürmenin %50'si diyebilirim. Motor frenidir halk arasında. Otobüslerde de vardır. Ağır vasıtalarda disk ya da kampanalı frenler aşırı sürtünme ısınma problemleri olduğundan tamamen bildiğimiz fren sistemlerinden farklı olarak Direct olarak diferansiyele bağlı retarder bulunur. Kademeli olarak retarderi arttırıp azaltabilirsiniz. Retarder aracı tamamen durdurmak için değil güvenli bir şekilde yavaşlatmak içindir. Kullanımı da eğlencelidirSesi çok hoşuma gider benim.
Retarder sesi![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.