"ETW USB tracing" oturumu şu hatayla başlatılamadı: 0xC0000022 ve mavi ekran hatası

Bismarck_Crow

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 5800x
Asus prime x-570pro
Asus tuf RTX 3090 (24Gb)
G.skill 8+8 (3600Mhz)
Samsung Evo 970 (Tb)
Corsair RM850-E
Meslek
İSG uzmanı
Merhaba daha önce ben bu hatayı almıştım. Anakartı değiştirerek sorunu çözdüğümü sanmıştım. Tekrar başladı hatanın görüntüsünü ve minidamp doysasını paylaşıyorum.

Olay görüntüleyicideki hata kodu; "ETW USB tracing" oturumu şu hatayla başlatılamadı: 0xC0000022

Minidump

@Bismarck_Crow klavye olur mouse olur kulaklık olur.

Klavye ve mouse harici hepsini çıkarın bir de öyle oynayın.

Şu adımları uygulayın bakalım sorun var mı?

Hocam onu söktüm sorun yine devam ediyor mavi ekran aldım. Şunu da belirteyim anakartımı değiştirdim. Değiştirmeden önce de bu hatayı alıyordum.

@Bismarck_Crow büyük ihtimalle ondan kaynaklı. Siz yine de diskleri bir teste sokun.
Şimdi sataları teste soktum.

@Bismarck_Crow büyük ihtimalle ondan kaynaklı. Siz yine de diskleri bir teste sokun.

Hocam 2 HDD test yaptım hiç bad sector karşılaşmadım.

Son düzenleme:
@Bismarck_Crow hocam sürücülerini en güncel halde kullan. Windows Update var mı diye bak. Bir de Vanguard'ı silip tekrar yükle.
Hocam sürücülerim güncel hatta bilgisayarı açtığımda ekran kartını direkt güncelledim. Sadece anakartın biosu güncel olmayabilir onu da güncelleyeceğim şimdi sorun devam ederse yazarım.

BIOS güncelledim. Sorun çözülmedi. Tekrar olay görüntüleyicisine baktım. 2 adet hata var bu sefer
https://amd-keyid-907d65e9b562315997dd5ad086b2b7598957b92c.microsoftaik.azure.net/templates/Aik/scep aracılığıyla yerel sistem için scep sertifikası kaydı başlatma işlemi başarısız oldu:

Getcacaps.
Getcacaps: Not found.
{"Message":"the authority \"amd-keyid-907d65e9b562315997dd5ad086b2b7598957b92c.microsoftaik.azure.net\" does not exist."}
HTTP/1.1 404 not found.
Date: Fri, 20 oct 2023 17:21:08 gmt.
Content-length: 121.
Content-type: application/json; charset = utf-8
X-content-type-options: Nosniff.
Strict-transport-Security: Max-age = 31536000; includesubdomains.
X-ms-request-ID: 813ABC88-A915-49B7-841A-64375323C4C3

Yöntem: Get(437ms)
Aşama: Getcacaps.
Bulunamadı (404). 0x80190194 (-2145844844 http_e_status_not_found)

Diğeri ise

"Etw USB tracing" oturumu şu hatayla başlatılamadı: 0xC0000022.

Son düzenleme:
@Bismarck_Crow mouse, klavye, sürücüleriniz varsa güncelleyin. Yonga setlerini de güncelleyin.

Görev Yöneticisi, hizmetler, OVR'ye gidin, özellikler - başlangıcını veya herhangi bir şeyi otomatik yerine manuel olarak değiştirin, böylece hizmet yalnızca HMD'yi kullandığınızda çalışacak. Bunu da deneyin hiçbiri olmazsa.

Sorun çözüldü sanırım en başından beri anakart zannediyordum. Fakat yabancı forumları filan da araştırdığımda bu sorunun genelde Ryzen 7 5800X işlemcilerde görüldüğü dile getirilmiş. Bende bu şüphe üzerine başka bir işlemci bulup sisteme taktım. Olay görüntüleyicisine girip baktım get caps hatası duruyor fakat “etw USB tracıng” hatası kaybolmuş. Valheim ile test edeyim dedim yaklaşık yarım saat oynadım hiçbir şekilde mavi ekran vermedi. Bir de Riot oyunu ile deneyeyim dedim o da sorunsuz bir şekilde oynatıyor. Şimdi işlemciyi garantiye vereceğim. Maalesef bu hata aynı sorunu belirtenler gibi işlemciden kaynaklanıyormuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı