EU 4 gelir nasıl arttırılır?

anatolia43

Femtopat
Katılım
26 Mart 2024
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
EU4 de gelirimi nasıl artırabilirim? Ticaretten pek anlamıyorum, yardım edebilecek var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunda ekonomi üç ayrı başlığa ayrılmıştır.

1-Vergi: Fransa, Osmanlı gibi ülkeler oynuyorsanız en çok vergiden yani ingilizcesi ''Tax'' den kazanırsınız. Vergi arttırmanın birçok yolu mevcuttur. Mesela topraklarınıza kilise veya cami inşa ederek verginizi arttırabilirsiniz. Veyahut toprak fethederek yeni vergi gelirleri elde edebilirsiniz. Bir de toprak fethettiğiniz zaman o bölgeyi state yani eyalet yaparsanız daha çok vergi elde edersiniz. Eğer bir toprağa fazla autonomy verirseniz bu da verginizin düşmesine sebep olur.

2-Ticaret: İngiltere, Venedik ve İspanya gibi ülkeleri oynuyorsanız vergiden çok ticaretten gelir elde edersiniz. Ticaret gelirinizi arttırmak için ticaret gücü yüksek olan topraklarınıza ticaret limanı inşa ederseniz daha fazla gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca gemilerinizle ticaret ağınızı koruyabilir ya da korsancılık faaliyeti yapıp gelir elde edebilirsiniz. Birde koloni ülkeleri kurup oradaki ticaret ağını kendi ticaret ağınıza çekebilirseniz daha fazla gelir elde edersiniz.

3-Üretim: Genelde her ülkede üretim geliri azdır. Üretim gelirinizi arttırmak için workshoplar inşa edebilirsiniz. Bu sayede gelirinizi arttırabilirsiniz.

Bu 3 yol dışında elbette başka yollarda var. Mesela bir ülkeyi vasal yani kukla devlet yaptığınız vakit ondan haraç alırsınız fakat bu ülkeden ülkeye değişebilir. Mesela Eflak'ı vasal yaptığınız zaman alacağınız gelir ile doğudaki bir beyliği vasal yaptığınız zaman alacağınız gelir aynı olmaz. Bunun dışında altından da sağlam miktarda bir gelir elde edebilirsiniz. Özellikle altın, Meksika ve civarlarında epey yoğun oluyor. Son olarak bir de war taxes dediğimiz savaş zamanı alınan vergiler vardır. Bunlarda size epey gelir getirir.
1712401612172.png

1712401711924.png
 

Geri
Yukarı