EU4 İsveç ile HRE'ye nasıl girilir?

MrElitzKrieg

Hectopat
Makaleler
1
EU4 İsveç serisi yapıyordum bilen bilir çok zevkli bir seridir. 1.30 ile gelen HRE ye girme özelliğini kullanarak HRE'ye giresim var fakat başkent değiştirmem lazım. Bunun nasıl yapılacağını biliyorum. Resimde gördüğünüz yeri başkent yapmada sıkıntı çeker miyim? Deniz aşırı toprak ya.

Dosya Ekleri

• IMG_20200707_001426__01.jpg
    IMG_20200707_001426__01.jpg
    954,5 KB · Görüntüleme: 126
Son düzenleyen: Moderatör:
EU4 İsveç serisi yapıyordum bilen bilir çok zevkli bir seridir. 1.30 ile gelen HRE ye girme özelliğini kullanarak HRE'ye giresim var fakat başkent değiştirmem lazım. Bunun nasıl yapılacağını biliyorum. Resimde gördüğünüz yeri başkent yapmada sıkıntı çeker miyim? Deniz aşırı toprak ya.
Savunması zor olur gibi duruyor. Danimarka ile Alliance'ınız yoksa orayı fethetmeyi deneyebilirsiniz.

Ülkeniz öncelikle çok büyük. Büyük ihtimalle Vassal salıp ülkenizin yarısını ona yedirmeniz gerekir. Ayrıca halihazırda ülkenizin karşı kıyısında HRE ülkeleri var ve deniz ile HRE'e giriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca HRE imparatoru ile aranizin iyi olması lazim. 150-200 arası.

Ülkeniz öncelikle çok büyük. Büyük ihtimalle Vassal salıp ülkenizin yarısını ona yedirmeniz gerekir. Ayrıca halihazırda ülkenizin karşı kıyısında HRE ülkeleri var ve deniz ile HRE'e giriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca HRE imparatoru ile aranizin iyi olması lazim. 150-200 arası.

O son alınan toprak olmadan HRE'ye giremez. Deniz komşuluğu olması yani en azından Danimarka'dan Blekinge'yi alması lazım. Alternatif olarak şu an alınan toprağı başkent yapıp kara komşusu girebilir. Muhtemelen toplam development 200'den fazla değildir. İmparatorla relation kasıp girebilir. Development 200'den fazlaysa vassal oluşturup toprak yedirin.

Aldığınız toprağı başkent yapmak için o toprağı önce corelayıp state yapın. Ardından o toprağa tıklayın. Gelen ekranda en sol üstte başkent yapma butonu var. Biraz admin power karşılığında başkent yapabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra development'ınız 200'den fazla değilse imparatorla ilişki kasıp HRE'ye girin. Development 200'ü geçmemiş olsa da yakın olacağından eminim. O yüzden yüksek relation lazım olacak. İmparatorla ally olabilirseniz bu kadar yüksek relation kasmak için en hızlı yöntem olur. HRE'ye girdiniz diyelim, HRE ekranından "add all provinces" dedikten sonra başkentinizi eski yerine taşıyabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    228,2 KB · Görüntüleme: 102
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı