Çözüldü EU4 koalisyon nasıl bozulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TalhaAkıNN

Picopat
Katılım
8 Haziran 2023
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
EU4 oynuyorum Osmanlı ile bayağı geliştim ama nereye baksam koalisyon oluşmuş ve inanılmaz güçlüler. Hiçbir şey yapamıyorum. Nasıl koalisyonu bozabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Koalisyon ülkelerine diplomat atın ilişki geliştirmek için, koalisyon süresince savaşa girmeyin. Agressive expansion azalsın. Agressive expansion yani agresif genişleme azaldıkça koalisyon üyeleri yavaşça koalisyonu terk edecektir.
Koalisyon ülkelerine diplomat atın ilişki geliştirmek için, koalisyon süresince savaşa girmeyin. Agressive expansion azalsın. Agressive expansion yani agresif genişleme azaldıkça koalisyon üyeleri yavaşça koalisyonu terk edecektir.
 
Çözüm
Ben iki tür yöntem kullanıyorum. Birincisi Easy Agressive Expansion modu. Mod sadece ülkelerin ilişki kısmında ae yıllık azaltımı 2'den 10'a çıkarıyor ve koalisyonu defansif yapıyor yani koalisyon asla sana saldırmıyor. Sen koalisyon üyesine saldırırsan tabi yine hepsi katılıyor.
Bir diğeri de barış anlaşması sürelerini çok iyi takip ediyorum. Pusuda yatıyorum yani :D Bunu en çok Kastilya ve Aragon'a karşı kullanmıştım Osmanlı oynarken. Elbet daha iyi yöntemleri var ama bu yöntemlere alıştım :)
 
Yaklaşık 30-40 tane ülke var hepsiyle tek tek ilişkimi geliştireyim ve koalisyon süresine nereden bakıyoruz?
Koalisyon süresi yok. İlişki kısmında Agressive expansion kısmı var. O zamanla düştükçe yapay zeka koalisyonu terk ediyor. Yani ülkelerin kızgınlığı ne kadar yüksekse koalisyon o kadar uzun sürüyor.
 
Bende galiba agressive expansion çok bir savaş açsam 600K ordu direk geliyor.
Bende de oluyor. Her Osmanlı oyuncusunun yaşadığı bir şey bence :D Barış anlaşmalarını takip et. Mesela Venedik'le savaştın,barış yaptın,toprağını aldın. 8 yıllık olsun diyelim. Sonra Almanlar ve diğer İtalyanlar felan koalisyon yaptı. Senin de batıda saldıracağın başka ülke varsa mesela İspanya'ya veya Lehistan'a dal az ordan da toprak koparırsın, biraz doğuda takılırsın,üç beş haraç alırsın oralardan. Zaten bunları yaparak Venedik'le yaptığın 8 yıllık barışta boş durmadın. Sonra anlaşmanın sonuna geldin. Diyelim 1 Kasım 1505'te bitiyor olsun. Sen Ekim 1505'te ordularını Venedik sınırına diz,sonra 1 Kasım 1505'te hemen zamanı durdur,Venedik'e savaş aç. Taktik bu. Yani Venedik kızgınlığı 300 500 hatta 1000 bile olsa bu yöntemle asla koalisyona giremiyor :D Tabi bu yöntem toprağı geniş olan ve fetih için çok önemli ülkelere uygulanır. Mesela ben İberya'nın fethine çok önem veririm.Portekiz,Kastilya toprakları mutlaka bana lazım. O ülkelere çok uygulamışlığım var işte bu yüzden :D
 
Bende de oluyor. Her Osmanlı oyuncusunun yaşadığı bir şey bence :D barış anlaşmalarını takip et. Mesela Venedik'le savaştın, barış yaptın, toprağını aldın. 8 yıllık olsun diyelim. Sonra almanlar ve diğer İtalyan'lar falan koalisyon yaptı. Senin de batıda saldıracağın başka ülke varsa mesela İspanya'ya veya Lehistan'a dal az oradan da toprak koparırsın, biraz doğuda takılırsın, üç beş haraç alırsın oralardan. Zaten bunları yaparak Venedik'le yaptığın 8 yıllık barışta boş durmadın. Sonra anlaşmanın sonuna geldin. Diyelim 1 Kasım 1505'te bitiyor olsun. Sen ekim 1505'te ordularını venedik sınırına diz, sonra 1 Kasım 1505'te hemen zamanı durdur, Venedik'e savaş aç. Taktik bu. Yani venedik kızgınlığı 300 500 hatta 1000 bile olsa bu yöntemle asla koalisyona giremiyor :D tabii bu yöntem toprağı geniş olan ve fetih için çok önemli ülkelere uygulanır. Mesela ben ıberya'nın fethine çok önem veririm. Portekiz, kastilya toprakları mutlaka bana lazım. O ülkelere çok uygulamışlığım var işte bu yüzden :D

Vallahi lehistanı aldım baltık denizine kadar çıktım sonra olanlar oldu 😀 dediklerini yapacağım teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • 1716054721663.png
    1716054721663.png
    68 bayt · Görüntüleme: 7
  • 1716054724083.png
    1716054724083.png
    68 bayt · Görüntüleme: 7
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı