EU4 Nasıl Oynanır?

TheConquerorr

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

EU4'ün tüm DLC'leri ile elimde bulunmakta. Oyunun rehberlerini izledim, 20 saatten fazla da oyunu oynadım. HOI4'te neredeyse tüm mekaniği çözmeme rağmen bu oyundan hiçbir şey anlamadım. EU4 nasıl oynanır? (Genel anlamda) Amaç nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunun amacını siz belirlersiniz. Dünya fetihi yapmak, +1 milyon income (gelir) elde etmek gibi başarımları almak için oynanıyor oyun. Mesela geçenlerde tek deneyişte Karamanoğulları ile Selçuklu'yu kurdum ve şu fotoğraftaki başarımı aldım:
1605914839317.png

Bu oyun başarım için oynanır yani.​

Nasıl oynandığına gelince 2 kanal önereceğim.
1. Kanal- Maxmarine

Bu kanalda oynatma listelerinden temel mekanikleri anlattığı seriyi izleyebilirsin.

2. kanal (video)-
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şahsen 2. videoyu izledim ve arkadaşımla multiplayerda oynadım. Hem yaşayarak hem arkadaşımın bilgileriyle öğrendim. Oyunu bilen arkadaşınızla girmenizi öneririm.

Bu oyun 100-150 saat sonra anca anlamaya başladığınız bir oyun malesef. Paradox'un en karışık oyunlarından biri hele birde oyuna bir sürü yeni mekanik ekleyen DLC varsa daha da karışık hale geliyor ama güç fantezisi olan insan için efsane oyunlar :) Oyunu oynayıp, video izlemeye devam edin bir zaman sonra alışırsınız.

İzleyeceğim de bu oyunun amacı nedir? Ben bir türlü çözemedim.
Oyunun belirli bir amacı yok amacı sen belirliyorsun.
İngilizce biliyorsan her şeyin üzerine mouse'u sürükle ve oku ne olduğunu öğren.Yabancılar ordu dizilimleri konusunda filan özel rehberler hazılayabiliyorlar onları oku gmeplay videoları izle.
Oyunun nasıl oynanacağını temel mantığını anlamam 153 saat almıştı şuan 1000 saat üzeri oynama sürem var ama çok iyi oynadığımı söyleyemem.
Mordred Viking kanalını önerebilirim oldukça yavaş ve anlatarak oynuuor oynadığı oyunları öğrenmeni kolaylaştırır.
Oyunun başında Castile ile oynamak çok şey katıyor oyuncuya çünkü:
Katolik bir ülke olduğu için Papalık sistemini öğrenirsin ve Junior Partner mekaniklerini çözmeye çalışırsın.
Koloni yapmayı öğrenebilirsin.
Ve bunların yanında Kuzey Afrika'ya doğru genişleyebilirsin de.
Asla oyunu çok kolayda oynama her zaman normal zorlukta oyna.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı