EU4 Osmanlı ile koloni kuramıyorum

ihsans?

Decapat
Katılım
18 Nisan 2020
Mesajlar
80
Osmanlı ile ilk idea yayılmacı fikirler aldım. 1 Tane Kolonist aldım o ideadan ama gemiye lider vermeye çalıştığımda yeni dünya araştırması ihtiyacın var diyor. Nedir bu?
 
Ben yayılmacı fikirler almışım. Keşif fikirleri almam gerekiyormuş. O yeni dünya araştırması dediği şeyde keşif fikirlerinin ilk upgrade'i.

Sorunu çözdüm yani :)
 
Kaşif orduya veya donanmaya verilmez. Toprağa verilir. Orduya veya donanma için -adını tam hatırlamıyorum- explorer veya conqistador gerekir. Onlar da Age of Empires'teki gibi haritada kapalı yerleri açmaya yarar. Ama donanmana dikkat et. Eğer sana ait olan kara parçasından çok uzaklaşırsan gemin zarar görüyor ve sonra yok olabiliyor. O zaman da donanmanı karaya çekip iyileştirmelisin.

Bu sırada her ülkenin bir Colonial Range'si vardır ona göre koloni kurabilirsin. Mesela Osmanlılar için anca Somali'deki boş topraklara veya Orta Asya'daki topraklara koloni atabilirsin. Koloni atmak için de o toprağa sınırın olması gerekir. Amerika'ya gitmek istiyorsan da Fas'taki toprakları ele geçir, en azından Brezilya kıyılarına geçebilirsin.
 
Başka bir sorum var şu an. Keşif yapamıyorum bu sefer de. Kolonistim var 4 TN ispanyol gemisi yaptım 50 dukatlık olanladan. Başına geçirdim kolonisti ama koloni menzili yetersiz diyor.

Bilen biri varsa lütfen yazsın.
 

Geri
Yukarı