EU4 oynarken sürekli kaybetmek

CamelonTv

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
300 saatim falan var, Osmanlı oynuyorum ve 2 save açtım, toplam 30 saat falan oynadım, çok iyi giderken birden bir Avrupa devletine savaş açınca tokat yemiş gibi askerlerim 20 birimlik orduyla 15 birimlik orduları falan yenemiyor, bunun sebebi nedir? Komutanlar 2 yıldız seviyesinde ve disiplin ve teknolojim iyi olmasına rağmen bu durum oluyor.

Not: %60 oranında piyade %10 süvari %30 topçu kullanıyorum genelde.

Bazen savaştığın yerin arazisi dağlık olunca savunan tarafın avantaji oluyor Bir kere mi böyle oldu?

Ideada geri kaldıysan bu da bir problem olabilir

Bazen savaştığın yerin arazisi dağlık olunca savunan tarafın avantaji oluyor bir kere mi böyle oldu?

Ideada geri kaldıysan bu da bir problem olabilir.

İki savedede genelde iki ideayı tamamladım birisi askeri olmasına rağmen ve şunun farkına vardım savaştığım Avrupa'lı devletlerde piyade birimi kadar topçu birimi var bunun mantıklı bir strateji olduğunu sanmıyorum aldığım duyumlara göre.

İki savedede genelde iki ideayı tamamladım birisi askeri olmasına rağmen ve şunun farkına vardım savaştığım Avrupa'lı devletlerde piyade birimi kadar topçu birimi var bunun mantıklı bir strateji olduğunu sanmıyorum aldığım duyumlara göre.
Ben 10/2/10 kullanıyorum mesela. Veya 13/2/9 topçu eşit veya 2 3 birim az oluyor.

O devletlerin Military Teknolojisi senle aynı mı?

Hangi yılda yaşandı bu olay. Ayrıca topçulardan en iyi verimi alabilmek için her zaman combat with kadar topcu ile savaşa girmen lazım. Bu sayede arka sıralarda Full stack topcu olacak ve inanılmaz hasar vuracaklar. Topcu sayısından fazla piyaden de olsun ki önde piyadeler ölürken topçuların işlerini yapmaya devam etsin.

300 saatim falan var, Osmanlı oynuyorum ve 2 save açtım, toplam 30 saat falan oynadım, çok iyi giderken birden bir Avrupa devletine savaş açınca tokat yemiş gibi askerlerim 20 birimlik orduyla 15 birimlik orduları falan yenemiyor, bunun sebebi nedir? Komutanlar 2 yıldız seviyesinde ve disiplin ve teknolojim iyi olmasına rağmen bu durum oluyor.

Not: %60 oranında piyade %10 süvari %30 topçu kullanıyorum genelde.

Büyük ihtimalle army moralden kaynaklı hocam. Teknoloji seviyeniz aynı olsa da eğer savaştığınız ülke army morale kastıysa isterseniz teknolojik olarak üstün olun yine yenmeniz çok zor. Onu arttırmayı deneyin. Ayrıca sizin disiplin seviyeniz iyi olsa da düşmanınki daha iyi olabilir. Onlara bakmak için oyunda özel bir sekme vardı diye biliyorum. Oradan savaştığınız ülkelerin ordu gücüne falan bakabiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı